Mircea Sandu, diagnosticat cu cancer a doua oară

19 august 2020 10:59   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a trecut prin noi clipe dificile. La 11 ani de la operația de cancer de colon, el a fost operat de cancer la plămâni!

Conform celor de la gsp.ro, ”Nașul” a descoperit tumoare la plămâni la un control de rutină, boala nedându-i vreun semn. El se afla în Franța, la fiica lui, Raluca, atunci când a mers la medic la insistențele soției, pentru un control de rutină făcut în urmă cu două luni. Medicii i-au spus că, din fericire, tumoarea a fost descoperită într-o fază incipientă și poate fi extirpată în totalitate printr-o operație imediată. Care a fost efectuată acum două luni, tot la Nisa, de medicii care acum 11 ani, în 2009, l-au operat pe fostul internațional de cancer la colon.

Conform aceleiași surse, intervenția chirurgicală a fost un succes, astfel că Mircea Sandu, ajuns acum la 68 de ani, nu a mai avut nevoie de chimioterapie sau radioterapie.

În 2009, Mircea Sandu a fost operat de cancer de colon

Situația a fost mult diferită de prima operație de cancer, cea la colon, suferită în urmă cu 11 ani. Atunci, ”Nașul” a trăit câteva luni cumplite, așa cum avea să recunoască într-un interviu pentru ”Gazeta Sporturilor”: ”Am făcut și chimioterapie și radioterapie. Apoi, m-a operat un doctor specializat în transplant de ficat. Nu mi-a fost bine vreun an de zile. Vai de capul meu. Acum sunt OK, mă mișc, mă bucur de copii și de nepoți”, a spus fostul șef al FRF.

Mircea Sandu a explicat cum a scăpat cu viață din încercarea din 2009

El a explicat și care a fost norocul de a scăpa cu viață: a descoperit boala din primele momente și s-a tratat în Franța, nu în România. De altfel, el făcea lunar naveta România – Franța pentru a merge la tratament. Totul l-a costat 100.000 de euro: ”Am descoperit boala într-un stadiu incipient, plus că nici nu se compară tratamentul din România cu cel pe care l-am făcut în străinătate. Acolo, când îmi dădeau să beau cocktailul ăla, se duce direct la țintă și vindecă, zdrobește tumoarea și distruge metastaza. În trei luni de tratament, am distrus o metastază de la 5 centimetri până la un centimetru”, a mai spus el pentru sursa citată.

Mai multe