Mircea şi Răzvan Lucescu, umiliţi «la pachet»

14 martie 2016 23:03   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Până la finalul săptămânii trecute, Mircea Lucescu nu primise niciodată patru goluri în Ucraina, iar Răzvan Lucescu nu pierduse niciodată la scor de neprezentare în Grecia.

Sâmbătă şi duminică a fost tristeţe mare în familia Lucescu. Destinul a făcut ca Mircea şi Răzvan să bată aproape în acelaşi timp două recorduri negative pe băncile tehnice ale echipelor Şahtior şi Skoda Xanthi. În Ucraina, Mircea Lucescu e de aproape 12 ani la cârma “minerilor”, perioadă în care a pierdut puţine meciuri în competiţiile interne, majoritatea la limită. Doar marea rivală Dinamo Kiev reuşise în două rânduri s-o pedepsească pe Şahtior cu 3-0.

Duminică seara, echipa lui Lucescu a pierdut fără drept de apel (1-4) cu Dnipro, acesta fiiind primul meci în care echipa antrenorului român primeşte patru goluri de la o altă echipă ucraineană. “Il Luce” era obişnuit cu asemenea umilinţe doar în cupele europene, de referinţă fiind înfrângerile cu Bayern (0-7) sau Barcelona (1-5) din Ligă. “Dnipro a meritat victoria, deşi scorul e puţin cam mare”, a comentat Mircea Lucescu după eşecul de la Dnepropetrovsk.

Cu o zi înainte, în Grecia, de o soartă similară a avut parte şi fiul lui nea Mircea, Răzvan. De când a preluat-o pe Skoda Xanthi (septembrie 2014), “juniorul” Lucescu s-a specializat în rezultate de egalitate, înfrângerile fiind destul de rare şi la scoruri decente. Singura diferenţă majoră (2-5) survenise la câteva săptămâni de la instalare, cu Panaitolikos. Sâmbătă, Xanthi a cedat la scor de neprezentare (0-3) cu Panionios, contraperformanţă cu care Răzvan Lucescu nu se mai întâlnise la Xanthi.

Mai multe