Miroase a praf de puşcă

21 aprilie 2017 20:44   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Real Madrid şi Juventus sunt favorite la calificarea în finala actualei ediţii a Ligii Campionilor, dar Atletico Madrid şi AS Monaco au de partea lor dorul de răzbunare.

Vineri, 21 aprilie, la sediul UEFA, a avut loc tragerea la sorţi a semifinalelor Ligii Campionilor, fază în care şi-au câştigat dreptul de a evolua echipele Atletico, Juventus, AS Monaco şi Real. Toate cele patru formaţii au fost introduse în aceeaşi urnă, astfel că orice împerechere a fost posibilă.

Sorţii au stabilit un derby iberic între Real şi Atletico. Cele două grupări din capitala Spaniei au disputat finala Ligii în 2016, meci câştigat la Milano, după penalty-uri, de echipa lui Ronaldo. În aceste condiţii, e lesne de anticipat felul în care trupa de războinici a lui Simeone va lupta pentru a-şi lua revanşa. 

Poliţe vor fi de plătit şi în a doua semifinală, aparent dezechilibrată, între Monaco şi Juventus. Primii şi-au amintit de precedentele duble cu torinezii, ambele pierdute. Cel mai recent, în sferturile din 2014-2015, “Bătrâna Doamnă” a trecut mai departe după două meciuri echilibrate (1-0 în Italia şi 0-0 în Franţa).

Semifinalele Ligii Campionilor (2/3 mai - turul, 9/10 mai - returul):

  • Real Madrid - Atletico Madrid
  • AS Monaco - Juventus
Mai multe