Miza Stelei: victoria 100 în Europa

15 iulie 2013 17:51   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Steaua începe drumul către grupele Ligii Campionilor pe Arena Naţională, împotriva unui adversar fără mari pretenţii. În partida tur cu Vardar Skopje, trupa lui Reghecampf are şansa de a celebra alături de fani „centenarul” de victorii în competiţiile continentale.

Scăpată ca prin urechile acului de o suspendare de la UEFA în cazul "Valiza", Steaua are "verde" către grupele Ligii Campionilor, acolo unde n-a mai fost din sezonul 2008-2009. În primul din cele trei tururi preliminare pe care sunt nevoiţi să le dispute, roş-albaştrii par să aibă o misiune facilă.

Victoria 90: Steaua - Maccabi 4-2 (2011)

Victoria 80: Steaua – Galatasaray 1-0 (2008)

Macedonenii de la Vardar Skopje nu reprezintă deloc o sperietoare pe plan continental, dar steliştii trebuie să fie prudenţi. Nu mai departe de anul trecut, contra unui adversar de acelaşi calibru, Spartak Trnava, Steaua şi-a început aventura europeană cu o înfrângere surprinzătoare acasă (0-1), rezultat răsturnat ulterior în deplasarea din Slovacia.

Victoria 60: Zeleznik – Steaua 2-4 (2004)

Victoria 60: Zeleznik – Steaua 2-4 (2004)

Cu moralul la cote maxime după victoria din Supercupă de săptămâna trecută, jucătorii lui Reghe mai au un motiv pentru care să tragă tare în această seară. Mai exact, dacă o va învinge pe Vardar, Steaua va atinge cota 100 în ceea ce priveşte victoriile europene. Pentru generaţia lui Bourceanu, Chiricheş şi Tănase ar fi o performanţă care va rămâne în istoria fotbalului de la noi.

Victoria 50: Steaua – Aston Villa 2-1 (1997)

Până acum, începând din 1957, steliştii au strâns 99 de succese în competiţiile inter-cluburi. Destinul a făcut ca majoritatea bornelor importante (din 10 în 10) la acest capitol să fie marcate în faţa propriilor suporteri, pe Ghencea sau, mai nou, pe Arena Naţională, aşa cum s-a întâmplat cu Maccabi Haifa. Au fost şi două excepţii, în deplasările cu Zeleznik şi cu Heerenveen.

Din sezonul 2004-2005, Steaua n-a ratat niciodată prezenţa în grupele unei competiţii europene, adunând până acum nouă calificări consecutive. În această stagiune, prezenţa în play-off-ul Ligii (turul patru preliminar) garantează echipei lui Reghe cel puţin accesul în grupele Ligii Europa.

Mai multe