MMacacul în Giuleşti

15 aprilie 2013 15:54   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Sunt rapidist, dar am mai spus-o, mai am şi alte surse de bucurie, deloc barbare, ba chiar spirituale. Aşa că, dacă pierdeam meciul cu Steaua nu-mi tăiam venele. Dar când îl văd pe limbricul MM vibrând, clocotind a ură, jignind şi provocând, agăţându-se de tot felul de adjective, îmi vine să-l calc cu trotineta... că nu merită o maşină bună.

Acesta este un pamflet! Provoacă isteric, jigneşte, insultă şi nu o face către o presoană - două ci către o grupare, o unitate socială, canalia... Acesta este un pamflet! Nu ştiu cum, nici calmul Reghecampf faţă de care stima mea a rămas intactă, nici soţia lui, AnaMaria, care a decretat că vor pleca din fotbalul acesta, nici măcar Jiji care jubila blazat şi nesimţit (...acesta este un pamflet!): "există o aroganţă la adresa ignoranţilor". Auziţi cine vorbeşte despre ignoranţi? Marele gânditor creştin, recent culturalizatul Jiji, să mori de râs... deci nimeni, decât moralul şi adevărat-creştinul Puiu Iordănescu, a recunoscut că vinovatul evenimentelor neplăcute este această canalie iresponsabilă.

Care ţipă, urlă ca un danci opărit în zmoală-ncinsă - înghţi-şi-ar limba ! - numit Mihai Stoica... La ăsta nu temperamentul e vinovat. Căci el teatralizează. Mimează. Nu-i educaţia, că n-are. Nu-i năravul, că e pluri-cordit. Ci, doar modalitatea lui exhibiţionistă de a-i arăta Patronului Ignorant, gradul devotamentului de sine. Pretexte de a-şi încasa bănuţii de la Ignorantul Patron. Atât.

Un asemenea personaj nu are ce căuta în fotbal. El jigneşte, dă lecţii, cu autoritatea contului din bancă. O televiziune reputată îl plăteşte regeşte. Nimeni, Federaţie, Ligă nu se sesizează şi nu ia măsuri contra sa. Un incendiator nenorocit, un creier fiert, terchea-berchea, cerebel înăbuşit... un cenestopat, o fabrică de venin, umori, bale vineţii, jeguri (acesta este un pamflet!) care când e bucuros boxează cu aerul ca un macac excitat. Un iresponsabil, euforic nătâng. Macacul patibular n-o să moară acasă. O caută, şi-o doreşte cu patimă. Din parte-mi... succes! (acesta este un pamflet!)

George Stanca

Mai multe