«Motanul» Stancu, arma secretă a lui Piţi

7 octombrie 2012 15:44   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Într-o perioadă în care Ciprian Marica îşi linge rănile după o accidentare, Daniel Niculae nu prea joacă la Kuban, iar Mutu abia îşi reintră în formă, speranţele României de a ajunge la Mondiale se leagă de Bogdan Stancu.

Fostul atacant al Stelei trece printr-o perioadă de excepţie la Orduspor, reuşind să marcheze în patru dintre ultimele cinci meciuri.

Astfel, selecţionerul Victor Piţurcă n-a rămas insensibil şi se gândeşte serios la titulariarea „Motanului" în atacul naţionalei. Cel puţin în partida de vineri cu Turcia, Bogdan Stancu mai are un atu: evoluând din 2010 în campionatul Turciei, îi ştie foarte bine pe viitorii noştri adversari şi poate profita din plin de slăbiciunile defensivei otomane. De asemenea, Stancu e obişnuit la Orduspor cu jocul pe contraatac, aşa cum se presupune că va fi şi tactica principală a lui Piţi contra turcilor.

Pe lângă forma lui Bogdan Stancu, Piţurcă se bucură şi de nivelul la care a ajuns Adi Mutu la Ajaccio. Chiar dacă n-a reuşit încă să marcheze, „Briliantul" a jucat pentru prima dată toate cele 90 de minute ale unui meci, în confruntarea de sâmbătă de la Lille (0-2). Mai mult, Mutu a fost cel mai periculos jucător al corsicanilor, creându-şi de unul singur câteva ocazii importante de a înscrie împotriva unei echipe de top din Franţa.

Mai multe