Motivul morţii lui Christian Benitez, atacantul lui Răzvan Lucescu!

30 iulie 2013 7:15   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Într-o prima fază, s-a spus că atacantul ecuadorian a murit într-un accident de maşină, apoi a apărut informaţia că ar fi fost găsit mort în camera sa. Lucrurile s-au lămurit abia aseară. Ce s-a întâmplat? După ce a jucat pentru El-Jaish, duminică seară, într-o partidă din Cupa „Sheikh Jassim“, o competiţie care se organizează pentru a reacomoda fotbaliştii la efort, Benitez s-a dus la apartamentul său din Doha, fără să aibă nicio problemă. Ce a urmat a fost dezvăluit de soţia sa, Lizeth. Christian s-a trezit la ora 3 dimineaţă din cauza unor dureri abdominale. A fost dus la spital, unde, potrivit spuselor lui Lizeth, doctorii nu l-au tratat prompt, ci l-au ţinut în aşteptare! Cert e că jucătorul lui El-Jaish a intrat în stop cardiorespirator şi n-a mai putut fi salvat. Medicii susţin că el a avut, de fapt, apendicită, iar complicaţiile rezultate de aici au cauzat acel stop cardiorespirator.

Valuri de reacţii din toate colţurile lumii

Această tragedie a zguduit lumea fotbalului, iar reacţiile au curs. Antonio Valencia (Manchester United), coleg cu Christian Benitez la naţionala Ecuadorului, a postat un mesaj pe Twitter. „Frate, de ce acum? Dumnezeu e cu tine şi cu familia ta“, a scris Valencia. Ministrul de interne al Ecuadorului, Jose Serrano, a declarat: „Draga Chucho (n.r. – porecla lui Benitez), îţi mulţumim pentru golurile pe care le-ai marcat şi pentru momentele de bucurie pe care ni le-ai oferit. Îţi îmbrăţişez familia şi mai ales pe tatăl tău“. Club America (Mexic) formaţia de unde Benitez tocmai semnase cu El-Jaish a scris pe Twitter: „Ne-ai părăsit din postura de campion şi vei rămâne mereu în inimile noastre. Să odihneşti în pace, Christian Benitez“. Birmingham City, gruparea pentru care Benitez a evoluat în Premier League a publicat un comunicat după tragicul eveniment: „Birmingham City a aflat cu tristeţe despre moartea fostului nostru atacant, Christian <> Benitez. Gândurile noastre sunt în aceste momente triste cu familia şi cu prietenii lui <>. Dispariţia sa va fi marcată printr-un moment de reculegere înaintea meciului de sâmbătă cu Watford“.

Al 7-lea marcator în preliminariile CM 2014 Christian Benitez a fost un jucător foarte important în echipa naţională a Ecuadorului care ţinteşte calificarea la Cupa Mondială din 2014. El a înscris de patru ori în cele 12 partide disputate până acum de ţara sa în preliminariile CM 2014, fiind pe locul 7 în clasamentul marcatorilor, după Higuain, Messi, Suarez, Falcao, Caicedo şi Gutierrez. În sezonul trecut, Benitez a marcat 30 de goluri pentru Club America, ajutând echipa să câştige titlul în campionatul din Mexic.

Benitez s-a căsătorit în 2007, iar doi ani mai târziu, soţia sa Liseth a născut gemeni.

Mai multe