Mutu, gata să devină patron în Liga I

24 mai 2013 15:14   Fotbal intern
Ultima actualizare:

"Penescu a spus foarte clar că nu mai este dispus să investească în această echipă, deoarece este singur şi nu rentează. Toată lumea în loc să-l aprecieze, îl înjură, atât pe el, cât şi pe tatăl lui. De aceea s-a hotărât să predea această echipă primăriei, o echipă care poate fi dusă în prima ligă cu uşurinţă, dacă vin ceva întăriri şi dacă te ocupi cum trebuie de ea", a declarat managerul argeşenilor, Cătălin Barbu.

Acesta a precizat că echipa nu are de achitat sume uriaşe jucătorilor sau altor furnizori: "Nu avem datorii de 1 milion €, nu este adevărat. Acestea sunt de 150.000 € cred. Dacă nu se va găsi altcineva dispus să finanţeze este posibil ca clubul să se şi desfiinţeze".

Auzul acestor veşti proaste l-a făcut pe Adi Mutu să reacţioneze. "Brili­antul", cel mai bun produs al lui FC Argeş de după Revoluţie, vrea să sal­veze echipa care l-a lansat în fotbalul mare. "Nu tre­buie să se întâmple asta! Acolo am crescut, de acolo am amintiri extraordinare, debutul în prima ligă şi în cupele europene, n-aş vrea ca lucrurile să rămână aşa. Cine conduce acum clubul să mă sune, sunt gata să ajut prin orice căi pentru ca Argeşul să trăiască! Inclusiv financiar, măcar pentru o tranziţie", a spus Mutu, potrivit Gazetei Sporturilor.

Adrian Mutu nu e la prima tentativă de a deveni investitor în fotbalul românesc. La începutul acestui an a demarat discuţiile pentru preluarea unui alt club cu istorie, UTA Arad. Alături de partenerul său de afaceri, Adrian Marţian, "Briliantul" a negociat cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni al grupării arădene. Lucrurile nu s-au finalizat, existând în continuare posibilitatea ca atacantul lui Ajaccio şi asociatul său să cumpere clubul.

Mai multe