Mutu, la party după moartea prietenului Buturovic

9 iunie 2013 14:08   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Moartea neaşteptată a interlopului sârb Ratko Buturovic i-a stricat finalul de săptămână lui Adi Mutu. Profund afectat, „Briliantul" a găsit însă puterea să se distreze la nunta unei prietene a soţiei sale, Consuelo.

În ultimii trei ani, numele lui Ratko Buturovic a fost asociat în dese rânduri cu fotbalul de la noi. Un personaj extrem de controversat în ţara sa, sârbul a fost cel cu care s-a întâlnit Adi Mutu în noaptea de după eşecul ruşinos al României, 0-5 cu Serbia la Belgrad, meci disputat în 2009.

Apoi, anul trecut, acelaşi Buturovic a fost solicitat de câţiva jucători ai naţionalei Under 19 (printre care şi actualul stelist Gabi Iancu) pentru o poză care a făcut atunci multă vâlvă, soldându-se inclusiv cu suspendări dictate de FRF fotbaliştilor implicaţi. Ei bine, sâmbătă dimineaţă, prietenul lui Mutu a trecut în nefiinţă, fiind găsit mort în propriul hotel, Park, din Novi Sad.

Cauzele dispariţiei fulgerătoare a lui Buturovic (56 de ani) n-au fost încă precizate, cert fiind doar faptul că „Bata Kankan", aşa cum îi spuneau sârbii, nu prezenta urme de violenţă.

Printre primii care au aflat trista veste a morţii lui Buturovic s-a aflat şi Adi Mutu. De altfel, la doar câteva ore de la nefericitul eveniment, pe pagina de twitter a fotbalistului român a apărut mesajul „R.I.P. Ratko Buturovic!!!:(( ", urmat imediat de un altul, „R.I.P. my friend!!:(( ", de această dată şi cu o poză în care Buturovic îl ţine pe Mutu de după umeri.

La acea oră, „Briliantul" se afla la Florenţa, unde a fost invitat la o nuntă a unei bune prietene de-a lui Consuelo, Daniela Kronfle. Deşi evident bulversat de moartea amicului său sârb, Mutu a făcut eforturi mari să se simtă bine la petrecerea de sâmbătă seară. De altfel, românul a apărut zâmbind în câteva fotografii de grup şi n-a ezitat să-i facă declaraţii de dragoste lui Consuelo („Love you mami!), tot prin intermediul Internetului.

„Briliantul" Mutu va avea parte de o supriză atunci când se va întoarce din vacanţă. Aflaţi în căutarea unui antrenor după plecarea lui Albert Emon, şefii grupării din Corsica au apelat la o variantă la care nu se gândea nimeni. Este vorba despre Fabrizio Ravanelli, atacantul care a făcut furori în anii '90 în tricoul lui Juventus, remarcându-se în special prin părul său natural de culoare albă.

Preşedinte al clubului de fotbal Vojvodina Novi Sad, Ratko Buturovic şi-a construit averea în special prin intermediul afacerilor imobiliare, ajungând să aibă în conturi peste două miliarde de euro. În 2008, a fost arestat pentru trucarea unor meciuri, dar eliberat peste două zile. Buturovic a avut mulţi prieteni, dar şi mulţi duşmani. Drept dovadă, în 2007 şi în 2009, a scăpat teafăr din două tentative de asasinat.

Mai multe