Mutu şi Torje au bătut granzii Europei

3 februarie 2013 17:36   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Aflat iniţial pe lista fotbaliştilor din străinătate care fuseseră convocaţi pentru meciul cu Australia, Adrian Mutu a fost lăsat acasă de Victor Piţurcă. Motivul invocat de selecţioner este forma fizică precară a fotbalistului român. „Mutu nu e pregătit din punct de vedere fizic, aşa cum mi-aş dori eu", a declarat antrenorul naţionalei. Răspunsul „Briliantului" a venit la nici 24 de ore după anunţul selecţionerului. Mutu a dat două goluri în partida Ajaccio- Lyon, în care se confruntau echipa de pe locul 17 şi cea de pe locul 2 din Franţa.

Considerate victime sigure, gazdele au reuşit supriza! Au învins trupa din Lyon cu 3-1, după ce adversara conducea cu 1-0 prin golul lui Lacazette. Era minutul 53, dar patru minute mai târziu, Ajaccio a egalat. Apoi, a ieşit la rampă Adi Mutu.

Prima dată a marcat cu o lovitură de cap de la şase metri (minutul 65), după care a urmat un lob de la marginea careului, dar a ratat ţinta. Pe final, echipa sa a beneficiat de un penalty, iar Mutu a transformat cu un şut plasat, lângă bară (minutul 92). Nu a mai încercat procedeul preferat, "scăriţa", după ce recent a ratat o lovitură de pedeapsă în urma unei astfel de execuţii şi a fost criticat, inclusiv, de preşedintele FRF, Mircea Sandu.

"Briliantul" a primit şi un cartonaş galben, după ce într-un duel aerian şi-a lovit un adversar cu cotul în figură. Cu "dubla" reuşită ieri, atacantul român a ajuns la şapte goluri în prima ligă din Franţa, celelalte cinci goluri fiind marcate împotriva lui Valenciennes, Rennes, Reims, Nancy şi Lorient.

Deşi a fost criticat dur de când a ajuns în Franţa, Mutu joacă mai bine la Ajaccio, decât a făcut-o la Cesena. Anul trecut, în 28 de meciuri pentru italieni a marcat opt goluri, iar în acest sezon de Ligue 1, în doar 17 meciuri, are deja marcate şapte goluri.

Gabriel Torje l-a blocat perfect pe Ronaldo, în extraordinara victorie a Granadei cu Real Madrid

Mai multe