Naționala României, în criză: Dan Petrescu rămâne la CFR Cluj

20 decembrie 2021 11:35   Fotbal intern

Ziua de luni, 20 decembrie, trebuia să fie ultima fără antrenor pentru naționala de fotbal a României, dar a devenit doar prima dintr-o criză care pare să nu se mai termine. Dan Petrescu ar fi refuzat funcția de selecționer.

Deocamdată, primul care a vorbit despre acest lucru a fost patronul formației CFR Cluj, Neluţu Varga. Acesta a anunţat că antrenorul Dan Petrescu nu va prelua echipa naţională şi va rămâne la clujeni. ”Am discutat. Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj”, a declarat Neluţu Varga pentru playsport.ro.

Duminică seară, după victoria cu FC Argeș, scor 1-0, Dan Petrescu afirmase că nu a luat încă o decizie privind preluarea conducerii tehnice a echipei naţionale a României. Conform președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, ”Bursucul” ceruse ca zi limită pentru a da un răspuns legat de propunerea de preluare a naționalei, ziua de 20 decembrie.

Echipa naţională a rămas fără antrenor la finalul lunii noiembrie, când i-a expirat contractul lui Mirel Rădoi. România a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022. "Tricolorii" vor reveni în competiţii în luna iunie, în Liga Naţiunilor, într-o grupă cu Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Muntenegru, considerată de toți specialiștii drept accesibilă.

Dan Petrescu este opţiunea actuală de selecţioner a FRF, după ce Gheorghe Hagi şi Răzvan Lucescu au refuzat preluarea echipei naţionale. Rămâne de văzut cum va reacționa conducerea forului nostru după acest refuz.

Mai multe