Naţionala, sabotată de cluburile din Liga I

13 decembrie 2016 20:38   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Formaţii ca Steaua, CS U Craiova şi Dinamo au motivat că programul naţionalei le-ar strica propriile planuri de pregătire din luna ianuarie.

Selecţionerul Christoph Daum doreşte să aibă sub comandă un lot alcătuit doar din fotbalişti Under 23, lotul urmând a se deplasa în perioada 16-23 în Antalya, Turcia. Însă, majoritatea trupelor din Liga I au transmis pe diverse căi că nu vor oferi jucători deloc sau doar o mică parte dintre cei ce ar primi scrisoarea de convocare.

Explicaţia e că în aceeaşi perioadă au loc cantonamentele în care fiecare antrenor îşi stabileşte strategia pentru returul campionatului. “Ştim această situaţie. Vom analiza şi vom lua o decizie în ceea ce înseamnă organizarea sau renunţarea la acest cantonament”, a spus preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Apoi, a continuat: “Sunt eforturi pe care federaţia le face pentru a ne asigura că jucători mai tineri pot păşi spre înalta performanţă. Lucrul acesta contează foarte mult, dar contează şi viziunea de dezvoltare a fiecărui club în parte. Până la finalul acestei săptămâni ne vom hotărî, pentru că situaţia e mai complexă, ţine şi de adversarii pe care îi vom întâlni”.

Isăilă, oficial selecţionerul «tricolorilor» mici

Daniel Isăilă a semnat un contract pe doi ani cu FRF, obiectivul său fiind să califice echipa naţională de tineret la Campionatul European din 2019. “Nu e uşor, pentru că noi nu avem o tradiţie în ceea ce privesc calificările la turneele finale, însă ceea ce îmi doresc este să responsabilizez jucătorii, să dea maxim la fiecare convocare. E interesul lor”, a spus Isăilă, care a anunţat şi că va colabora cu Hagi, cel care critica de obicei selecţia.

Mai multe