N’Doye, circarul decisiv! Oţelul - FC Vaslui 2:3

16 martie 2012 15:35   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Ousmane N’Doye a ajuns la FC Vaslui la vârsta de 33 de ani şi mulţi s-au întrebat ce-a fost în capul lui Adrian Porumboiu când a achiziţionat un jucător dificil şi excentric precum senegalezul.

Pe lângă pata de culoare pe care a adus-o şi la propriu şi la figurat în vestiarul moldovenilor, N'Doye arată că mai are şi altceva de oferit: goluri decisive.

Ultima ispravă a fost cea din minutul 84 al meciului cu Oţelul Galaţi, din sferturile Cupei României, când a marcat golul de 3-2 pentru Vaslui, într-un meci pe care toată lumea îl aşteptat să intre în prelungiri.

Acest gol decisiv nu este însă singular pentru mijlocaş, iar o scurtă analiză a performanţelor sale realizate în România arată că N'Doye chiar este un jucător decisiv.

Practic, acesta n-a marcat decât 17 goluri din 2008, când a ajuns în Liga I, dar nu mai puţin de 13 dintre acestea au fost marcate în meciuri în care s-au câştigat puncte la limită.

Ca un exemplu, N'Doye a marcat un gol decisiv cu Steaua, în Astra - Steaua, 2-1, în turul acestui campionat, un altul în Astra - Dinamo, 1-2, din sezonul trecut, pe când evolua la alb-roşii, iar exemplele ar putea continua.

Prin urmare, doar de 4 ori, N'Doye a marcat gol în partide în care rezultatul n-a fost influenţat cu nimic.

Cupa Românieisemifinale

Dinamo Bucureşti - Gaz Metan MediaşFC Vaslui - Rapid Bucureşti

Partidele tur se vor disputa la 28 martie, iar cele retur la 11 aprilie

Mai multe