Ne-am luat revanșa! România a învins Suedia, 1-0

27 martie 2018 23:36   Fotbal intern
Ultima actualizare:

La 24 de ani de la momentul de tristă amintire, când suedezii ne-au eliminat din cursa pentru semifinalele Cupei Mondiale din SUA, ”tricolorii” s-au răzbunat!

Ce-i drept, într-un amical, dar gustul victoriei este oricum dulce. Fotbaliștii lui Cosmin Contra s-au impus la limită, 1-0 în fața scandinavilor, calificați la turneul final din Rusia, din această vară. Golul naționalei a fost marcat de atacantul Dorin Rotariu, la doar trei minute de la intrarea pe teren, iar fotbaliștii primei reprezentative termină astfel neînvinși ”dubla Israel - Suedia” (n.r. românii s-au impus la Netanya, 2-1).

Meciul a fost arbitrat de israelianul Roi Reinshreiber, ajutat de Danny Krasikow şi Matityahu Yakobov. Arbitru de rezervă a fost Sebastian Colţescu.

Înainte de startul jocului, s-a ţinut un minut de reculegere în memoria lui Nicolae Tilihoi.

În minutul 45, fanii de la o peluză au aruncat cu câteva petarde pe teren, iar jocul a fost întrerupt pentru scurt timp până la calmarea situaţiei.

Dennis Man şi Ionuţ Nedelcearu au debutat în prima reprezentativă la partida cu Suedia.

Meciul cu Suedia a fost primul pentru echipa naţională la Craiova după o pauză de 14 ani. Partida precedentă a avut loc la 4 septembrie 2004, când tricolorii au învins cu 2-1 Macedonia, în preliminariile Cupei Mondiale.

Mai multe