Ne-au cucerit turcii!

10 septembrie 2013 20:55   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Turcii au transformat naţionala noastră în paşalâc. Ienicerii lui Terim au demonstrat că sunt mult peste naivii unguri şi ne-au predat o lecţie de atitudine. România a jucat la ciupeală, a sperat într-un egal de compromis, a ars pădurile şi a otrăvit fântânile, dar n-a mai mers ca în Evul Mediu.

• Victor Piţurcă a efectuat două schimbări în primul 11 faţă de jocul cu Ungaria. Petrolistul Hoban a intrat în locul suspendatului Bourceanu, iar Cristi Tănase în cel al lui Maxim. A doua modificare a mirat pe toată lumea, mai ales că Maxim e jucător de viteză, iar România a jucat cu Turcia pe contraatac.

• Partida a început furibund pentru tricolori. Marica putea să marcheze în minutul 1, la fel ca şi cu Ungaria, dar un turc a făcut un fault disperat şi şi-a salvat echipa cu preţul unui cartonaş galben. România a continuat să preseze şi să-şi creeze ocazii pe fondul unor greşeli copilăreşti în apărarea oaspeţilor. Pintilii, singur cu portarul advers a ratat în minutul 6, iar Tănase a lovit bara în minutul 15 după o ieşire hazardată a lui Volkan.

• Băieţii lui Fatih Terim păreau în acele momente sufocaţi, singurele lor ocazii fiind provocate de hazardările lui Vlad Chiricheş. Căpitanul naţionalei noastre a pierdut de ori mingea în jumătatea noastră, iar o dată l-a lăsat din poziţie de singur cu Tătăruşanu pe atacantul Burak Yilmaz, dar acesta a ratat.

• Gafele lui Chiricheş nu s-au oprit însă aici. Fostul stelist n-a conlucrat cu colegul său din apărare, Dorin Goian, şi ambii i-au permis aceluiaşi Yilmaz să înscrie cu capul în minutul 22.

• Tricolorii s-au cam speriat de turci după decshiderea scorului şi au terminat prima repriză apărându-se.

• A doua repriză a început cu două schimbări ale lui Piţurcă, menite să scurtcircuiteze jocul nostru. Marica şi Torje, slabi în prima parte, le-au lăsat locul lui Adi Popa şi Alexandru Maxim, iar România a început să caute egalarea.

• Cu o tactică neobişnuită nouă, România a lăsat spaţii în defensivă şi partida a devenit una foarte spectaculoasă, pe contre, cu multe ocazii de gol de ambele părţi.

• În minutul 69, România a lovit din nou bara prin Adi Popa, bifând cea mai mare ocazie a tricolorilor din a doua repriză.

• Goian a mai avut o ocazie cu capul, dintr-o centrare venită din lovitură liberă, dar n-am putut marca, iar turcii ne-au dat lovitura de graţie în prelungiri prin Mevlut. România nu e scoasă din cărţi, dar trebuie să mai transpire pentru a se vedea la baraj.

România - Turcia 0-2 / Stăm la mâna Olandei ca să prindem barajul

România - Turcia 0-2 / 45.000 de fani au cerut demisia lui Piţurcă

Şi tineretul a luat bătaie! Muntenegru ne-a învins cu 2-3

Mai multe