«Nebunul» N’Doye revine în Liga I

8 mai 2014 18:48   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Carismaticul Ousmane N’Doye joacă acum în liga secundă, unde e vedeta grupării din Târgu Mureş, lider autoritar în seria a doua. De la toamnă îl vom vedea din nou în primul eşalon al fotbalului românesc.

Vă era dor de nebunaticul Ousmane N'Doye, probabil cel mai nonconformist jucător străin care a jucat vreodată în campionatul nostru? Ei bine, africanul de 36 de ani trăieşte o a doua tinereţe la ASA Târgu Mureş, echipă pe care o ajută să revină în Liga I după o pauză de doi ani.

Miercuri, N'Doye a marcat din penalty unicul gol al victoriei de la Bistriţa (1-0), rezultat în urma căruia ASA a făcut un pas uriaş către promovare.

„Nu contează prea mult că am marcat eu, pentru că n-am venit la Târgu Mureş să fiu golgheter", a declarat Ousmane în stilul său caracteristic. N'Doye a jucat şi în acest sezon în Liga I, la Săgeata, dar s-a despărţit în iarnă de formaţia din Năvodari. Cu toate acestea, senegalezul s-a impus repede la Tîrgu Mureş, primind şi banderola de căpitan.

„Are personalitate atât în teren cât şi în afara lui. E un lider în vestiar, de asta l-am pus căpitan", a explicat antrenorul mureşenilor, Adrian Falub.

Fostul internaţional senegalez a ajuns în Liga I în 2008, fiind transferat de FC Vaslui de la echipa portugheză Academica de Coimbra. Ulterior, N'Doye a trecut pe la Dinamo şi Astra, înainte de a se întoarce la Vaslui, în 2012. În toamna lui 2013, Ousmane a jucat 15 meciuri în Liga I pentru Săgeata Năvodari, fără să marcheze vreun gol.

Mai multe