Nici Mircea Lucescu n-a trezit-o pe FCSB. Vine „Il Luce” manager în locul lui Meme Stoica?

9 august 2019 15:57   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Jucătorii FCSB-ului n-au profitat de sfaturile și încurajările primite de la „Il Luce” înaintea meciului cu Mlada Boleslav (0-0).

Prezența lui Mircea Lucescu în vestiarul roș-albaștrilor a fost evenimentul principal în confruntarea de joi seară de la Giurgiu. Din păcate, FCSB și-a continuat seria de meciuri proaste, iar șansele de calificare în play-off-ul Ligii Europa au scăzut.

A fost un gest de prietenie dintre Gigi Becali și Lucescu sau patronul FCSB pregătește în secret aducerea experimentatului antrenor de 74 de ani în staff-ul tehnic al echipei sale? Deși „Il Luce” neagă categoric a doua variantă, nu-i exclus ca în viitorul apropiat lucrurile să se schimbe. Cert e deocamdată că Mircea Lucescu a încercat să dea o mână de ajutor unei echipe a FCSB-ului aflată în degringoladă, fără prea mare succes însă. „Totul a durat un minut. Mircea Lucescu a vorbit foarte scurt, a fost doar un discurs motivațional, le-a spus băieților să joace cu determinare”, a precizat principalul Vergil Andronache despre vizita neașteptată în vestiar a lui Lucescu. „A fost o emoție foarte mare, ne-a transmis să fim încrezători și că suntem o echipă valoroasă. Ne-a dat un impuls și îi mulțumim”, a completat mijlocașul Ionuț Vînă.

Apariția lui Mircea Lucescu în anturajul FCSB-ului coincide cu plecarea de la club a lui Mihai Stoica, astfel că varianta ca „Il Luce” să preia funcția de manager general prinde contur. De altfel, după discursul din vestiar, cel mai titrat tehnician român din istorie a urcat în tribune pentru a privi meciul alături de președintele Valeriu Argăseală. Mai mult, Lucescu și-a luat permanent notițe despre ceea ce a văzut pe teren, un alt semn care duce spre o eventuală colaborare cu echipa lui Becali.

Patronul roș-albaștrilor n-a fost joi seară la Giurgiu pentru a-și vedea echipa, justificând că nu mai e atât de interesat și vrea doar ca „afacerea” FCSB să-i aducă profit. „Nici prin cap nu-mi trece să nu mă calific. Avem mare valoare la FCSB, dar nu e o organizare a jocului. Am făcut un 0-0. Dacă marcăm un gol acolo, ei trebuie să înscrie de două ori. Noi suntem în avantaj, în cupele europene e important să nu iei gol acasă”, a declarat Gigi Becali.

Cel mai vechi jucător din lotul FCSB-ului, Lucian Filip (28 de ani) și-a anunțat plecarea de la echipa lui Becali, el urmând să se transfere la Orenburg, o formație din campionatul Rusiei. Contra cehilor de la Mlada Boleslav, Filip a fost titular, dar a cerut să fie schimbat în prima repriză. „S-a dat accidentat la mișto. N-o să-l pedepsesc, dar dacă luam gol, îi blocam transferul”, a declarat Gigi Becali.

Mai multe