Nicolae Dică, antrenor doar patru etape

21 iunie 2017 19:51   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Gigi Becali e recunoscut că “face” echipa şi stabileşte până şi schimbările. Tehnicianul Nicolae Dică spera să fie ocolit de ideile tehnico - tactice ale patronului, dar va fi lăsat în pace cel mult patru meciuri.

Doar Olăroiu a reuşit să se impună în faţa finanţatorului roş-albaştriilor, Gigi Becali, în rest antrenorii au fost direct subordonaţi acestuia. În urmă cu câţiva ani, Stoichiţă a fost sunat de către machidon chiar în meciul cu Rapid şi i-a transmis să-l scoată pe Mihai Costea şi să-l bage pe Bălan. Iar, “Lippi”, la patru minute după apelul telefonic, a produs schimbarea. Nici “fratele mai mic” Reghecampf nu s-a opus sfaturilor şefului şi acum se pare că Nicolae Dică va fi şi el de decor pe banca tehnică.

“O să-l las pe Dică un meci - două să joace în sistemul 3-4-3. Vedem dacă merge şi-l felicit, dar dacă luăm ca în partida cu Stuttgart (n.r.nemţii i-au bătut pe stelişti cu 5-1), trecem la 4-2-3-1. Trei – patru jocuri nu mă bag, vin ca la spectacol, însă dacă sunt probleme, imediat mă bag. Sunt banii mei”, a spus sec Becali la Digi Sport.

De fapt, Dică a mai avut o experienţă neplăcută recent legată de Becali. Era secundul lui Mirel Rădoi şi a fost dat afară fără explicaţii. Nici acum nu-i va fi uşor şi până şi foştii săi colegi, cum ar fi Falemi, au anunţat: “O să fie secundul lui Gigi. Dacă Becali dorea un antrenor puternic, lua pe altcineva, dar vrea să conducă el”. De altfel, Becali aduce doar jucătorii pe care-i vrea el, nu staff-ul tehnic, şi a conturat deja un prim 11 pentru noul sezon.

Se judecă prea târziu la TAS? 

Cei de la FCSB s-au adresat la TAS, dorind să fie recunoscuţi drept campioni, nu cei de la Viitorul. Gigi Becali susţinea că dosarul va fi analizat în regim de urgenţă, dar constănţenii s-au opus. Mai mult, în calendarul TAS nu e nicio dată liberă până la 10 august şi dacă nu se va găsi o cale de judecată printre celelalte speţe, va fi dezastru pentru FCSB. Motivul: până atunci se va juca turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Viitorul va intra pe traseul campioanelor, iar bucureştenii pe cel al non-campioanelor. Adică, vor avea adversari mai dificili şi le va fi foarte greu să se califice în cea mai puternică întrecere intercluburi din Europa, adevărata miză a lui Becali fiind zecile de milioane de euro care s-ar produce de aici.

Mai multe