Nicolae Stanciu a ratat două penalty-uri, dar Steaua s-a calificat

16 octombrie 2015 23:34   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Steaua a izbutit să se califice în semifinalele Cupei Ligii după un meci în care Nicolae Stanciu a „reuşit” să rateze două penalty-uri. Din fericire pentru el, bucureştenii au învins cu 1-0.

În semifinalele Cupei Ligii, Steaua a învins cu 1-0 pe Poli Timişoara după un meci care a părut că a avut mai puţin spectatori decât partidele cu porţile închise. Doar 1.000 de bilete s-au vândut la acest meci, criza dintre fani şi patronul Gigi Becali accentuându-se după ce primii au anunţat că vor face un miting de protest împotriva şefului clubului. 

Dincolo de lipsa spectatorilor, un alt eveniment a atras atenţia pe „Arena Naţională”: cele două penalty-uri ratate de Nicolae Stanciu în mod identic! El a executat la fel, în dreapta portarului Kirschstein, care a respins de fiecare dată. Din fericire pentru stelist, la lovitura executată în minutul 32, mingea respinsă de portarul timişorean a fost trimisă în poartă de Chipciu. Prima dată, în minutul 27, fostul vasluian nu a avut atâta noroc. 

La antrenamente nu greşeşte niciodată

La finalul partidei, antrenorul secund Nicolae Dică, singurul care vorbeşte la întâlnirile oficiale de dinaintea sau de după meciuri, nu ştia ce s-a întâmplat cu jucătorul său, care la antrenamente are o eficacitate de aproape 100%. „Nu mă gândeam că ratează, pentru că ştiu cum execută la antrenamente, iar până acum a reuşit să marcheze. Dar se întâmplă, şi jucătorii mari au ratat. Nu e nicio problemă. Important e că am câştigat şi ne-am calificat mai departe. L-am pus tot pe Stanciu să bată al doilea penalty pentru că ne gândeam că o să înscrie şi îşi va recăpăta moralul. Sunt sigur că va reveni mai puternic în următorul meci”, a declarat Dică. În semifinale, Steaua va juca împotriva Astrei Giurgiu. Cealaltă semifinală va avea loc între Dinamo şi Concordia Chiajna. 

Un voleibalist în careu

În minutul 32 al partidei Steaua – Timişoara s-a petrecut o fază demnă de cascadorii râsului: mijlocaşul timişorenilor, Sarmov, ajuns în careu la un corner, a încurcat sporturile şi a lovit mingea ca la volei. Lucru explicabil, poate, având în vedere că ţara lui natală, Bulgaria, găzduieşte Europenele masculine în aceste zile. El a fost înlocuit după patru minute. 

Rezultate sferturi Cupa Ligii

Chiajna – ASA     1-0

Dinamo – CFR    2-0

Viitorul – Astra    0-3

Steaua – Poli Timişoara    1-0

În semifinale se vor juca meciurile Dinamo - Chiajna şi Steaua - Astra

Mai multe