Nicuşor Stanciu e argint-viu la Milano. Românul a speriat-o din nou pe Inter

18 septembrie 2019 13:33   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Mijlocaşul Slaviei Praga a făcut un nou meci mare contra italienilor de la Inter, la fel ca în urmă cu şapte ani cu FC Vaslui.

Cu Nicuşor Stanciu impecabil, Slavia a scos un punct de aur pe ,,Giuseppe Meazza” din Milano, în prima etapă a grupelor Ligii Campionilor. Pentru internaţionalul român a devenit o tradiţie să le pună beţe-n roate celor de la Inter.

Întreaga presă din Cizmă s-a înclinat în faţa evoluţiei perfecte cu care Stanciu şi-a ghidat coechipierii de la Slavia Praga spre un egal (1-1) care la fel de bine putea fi o victorie, Inter egalând abia în prelungiri. „Frumoasă evoluţie a mijlocaşului român. A fost pe tot terenul, a alergat, a făcut presing şi a avut şuturi periculoase”, au notat jurnaliştii de la tuttomercatoweb. Statisticile au confirmat faptul că Nicuşor a jucat ca un argint-viu, el fiind jucătorul care a alergat cel mai mult din ambele tabere, cu aproape 12,5 kilometri trecuţi în cont. Lui Stanciu i-a lipsit doar golul, care putea pica însă la una din cele trei execuţii din debutul reprizei secunde care şi-au ratat de puţin ţinta.

Per total, italienilor le-a fost confirmată teama dinaintea partidei, când l-au comparat pe Stanciu cu Hagi, considerându-l marele pericol din lotul cehilor. „Atenţie la Stanciu, vedeta Slaviei a speriat-o deja pe Inter în 2012, în play-off-ul Europa League”, a scris prestigiosul cotidian Gazzetta dello Sport. Într-adevăr, în urmă cu şapte sezoane, Nicuşor Stanciu avea doar 19 ani şi a jucat pentru pentru FC Vaslui în ,,dubla” cu Inter în care moldovenii au fost la un pas de o calificare miraculoasă.

După 0-2 pe teren propriu în tur, echipa antrenată de Şumudică s-a prezentat la Milano cu mai multe rezerve în primul 11, dar cu un Stanciu imperial. Acesta a contribuit decisiv la deschiderea scorului, transformând un penalty pe care tot el l-a provocat cu o pasă ideală pentru Antal. Vasluienii au condus cu 1-0 şi 2-1, dar în cele din urmă s-au predat (scor final 2-2) împotriva unei formaţii la care s-au aflat pe teren, printre alţii, legendarul Javier Zanetti, atacantul italian Cassano sau brazilianul Coutinho.

Mai multe