Nu le-a picat bine Liga Europa

22 iulie 2016 22:01   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Din patru echipe în care au fost implicaţi români, în Liga Europa a mai rămas doar una. Ieşenii au pierdut în prelungiri, ciprioţii de la Omonia s-au înclinat pentru un gol primit în manşa tur, iar Zimbru, trupa din Republica Moldova, a încasat cea mai mare înfrângere, 0-5.

CSMS Iaşi, formaţia pregătită de Nicolo Napoli, a debutat în întrecerile continentale în faţa celor de la Hajduk Split. În tur scorul a fost 2-2, cei din Copou fiind egalaţi în minutul 94. În Croaţia s-a repetat scenariul, gazdele marcând golul victoriei în minutul 90, rezultat 2-1. Deşi, echipa sa a ratat calificarea, preşedintele Prunea a dat vina pe arbitri: “La acest nivel să văd o asemenea manieră de arbitraj, nu pot să înţeleg”. Apoi, Omonia Nicosia, unde evoluează George Florescu, a învins pe Beitar Ierusalim, 3-2, dar în tur a pierdut cu 1-0 şi graţie acestei reuşite israelienii au mers mai departe. Ca o ironie, în “dubla”  Zimbru Chişinău – Osmanlispor românii au fost adversari. Antrenorul Flavius Stoican a fost faţă în faţă cu atacantul “ienicerilor”, Raul Rusescu. În prima manşă a fost egalitate, 2-2, dar pe teren turcesc rezultatul a fost de 5-0, cea mai mare diferenţă de scor a acestor preliminarii, “vârful” de 28 de ani trecându-şi şi el numele pe tabelă.

Surprize, surprize 

Câteva meciuri s-au încheiat total neaşteptat, favoriţii fiind eliminaţi. Scoţienii de la Hearts au fost eliminaţi de maltezii de la Birkirkara, 0-0 în tur şi 1-2 în manşa a doua. Apoi, mult mai titrata Maccabi Haifa a fost depăşită de Nomme Kalju, estonienii câştigând la penalty-uri, 5-3, după ce în timpul regulamentar a fost 2-2 la general. Pe lista ruşinii intră şi Slovan Bratislava care a fost detronată de letonii de la Jelgava. Altfel, Pandurii vor intra în competiţie din turul trei preliminar, unde o vor întâlni pe Maccabi Tel Aviv.  

Mai multe