O «fantomă» apropie Ungaria de Euro 2016

13 noiembrie 2015 21:59   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Graţie unui jucător de care n-a auzit nimeni, fosta adversară a României în preliminariile Euro 2016 s-a apropiat din nou de turneul final din Franţa.

Ungurii aşteaptă de 30 de ani participarea la un turneu final major, blestem care e pe cale să se încheie. În urmă cu o lună, vecinii noştri au ratat dramatic calificarea directă de pe locul trei şi au fost trimişi într-un „baraj” cu Norvegia în care nordicii erau consideraţi favoriţi.

Meciul tur de la Oslo a dat însă peste cap calculele hârtiei, Ungaria obţinând o victorie la limită (1-0) şi luând astfel un avantaj considerabil în vederea returului de duminică de la Budapesta. Eroul maghiarilor a fost mijlocaşul de 21 de ani Laszlo Kleinheisler, autorul golului decisiv, care şi-a făcut un debut de vis în tricoul naţionalei.

Fotbalistul lui Videoton a fost pariul selecţionerului Bernd Storck pentru „dubla” cu Norvegia în ciuda faptului că n-a mai jucat nici un meci oficial în prima ligă maghiară din luna mai. În conflict cu oficialii clubului de care aparţie, el a impresionat însă în trei partide disputate în această toamnă la naţionala Under 21 a Ungariei. „E extraordinar, nu pot să cred că am marcat la prima convocare”, a spus Kleinheisler după ce i-a făcut fericiţi pe unguri.

Sâmbătă intră în scenă «Ibra»

Suedia – Danemarca, cel mai aşteptat duel al play-off-urilor pentru Euro 2016, îşi va disputa sâmbătă primul episod. „Întâlnirile contra Danemarcei înseamnă mai mult decât un meci de fotbal. E derbyul scandinav, iar presiunea e mereu mare atât în teren cât şi în afara lui”, a declarat vedeta naţionalei Suediei, Zlatan Ibrahimovic.

Mai multe