Oamenii lui Mirel Rădoi au făcut egal cu Arabia Saudită în ultimul meci de pregătire pentru JO

14 iulie 2021 12:49   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Echipa olimpică a României a remizat din nou (0-0) cu Arabia Saudită U23, reprezentativă de asemenea calificată la Jocurile Olimpice. Acesta a fost ultimul meci-test disputat de selecționata lui Mirel Rădoi înainte de plecarea la Tokyo. România face parte din Grupa B a turneului olimpic, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.

Cele două echipe au terminat la egalitate (1-1) şi prima partidă, care a avut loc sâmbătă, tot la CNF Mogoşoaia. Ambele meciuri s-au jucat fără spectatori şi nu au fost televizate, pentru a nu fi văzute planurile sau schemele tactice folosite.Potrivit FRF, în primul mitan, „România a avut mai multe ocazii decât adversarii. Întâi, Sîntean a reluat moale din 11 metri după o recuperare excelentă a lui Rațiu și o depășire frumoasă a unui jucător saudit (min. 8). Apoi, Vali Gheorghe nu a reușit să reia din apropiere centrarea ideală a lui Sîntean (min. 10). După startul bun de partidă al tokyotricolorilor, oaspeții au contrabalansat printr-o reluare cu capul puternică, dar pe lângă poartă (min. 23) și un șut slab, pe jos și pe centrul porții, respins de Marin (min. 29). Primele 45 de minute s-au încheiat cu un voleu din careu al lui Rațiu, după o preluare excelentă pe piept, respins însă în corner de fundași (min. 40)”. În partea a doua a confruntării, numărul ocaziilor de poartă a fost mai mic. „Jocul a devenit însă mai încrâncenat și uneori chiar pe contre”. Cea mai importantă ocazie a echipei noastre a venit după o urcare inspirată a lui Pașcanu, care l-a lansat ideal, pe jos, pe Vali Gheorghe, dar fotbalistul Astrei, singur cu portarul, nu a mai apucat să finalizeze (min. 55). În prelungiri, oaspeții au fost aproape să dea lovitura, însă mingea șutată de ei a trecut peste poartă.România a început această a doua partidă-test cu următorul unsprezece: 1. M. Popa, 3. Fl. Ştefan, 4. Paşcanu, 6. Ghiţă, 8. M. Marin, 10. Ciobanu, 11. V. Gheorghe, 14. Raţiu, 18. Dulca, 19. Sîntean, 21. Sefer. Au mai jucat: Ganea, I. Gheorghe, Chindriş, Dobre, Deaconu, T. Băluţă, R. Grigore şi Florescu.România face parte din Grupa B a turneului olimpic, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.Turneul de fotbal din cadul JO se va desfășura între 21 iulie şi 7 august.Programul meciurilor din grupa tricolorilor:

Joi, 22 iulieNoua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17.00, Kashima)Honduras – România (ora locală 20.00, 14.00 în România, Kashima)

Duminică, 25 iulieNoua Zeelandă – Honduras (ora locală 17.00, 11.00 în România, Kashima)România – Coreea de Sud (ora locală 20.00, 14.00 în România, Kashima)

Miercuri, 28 iulieRomânia – Noua Zeelandă (ora locală 17.30, 11.30 în România, Sapporo)Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17.30, 11.30 în România, Yokohama)

Mai multe