Ofertă de 15 milioane de euro pentru Dennis Man?

11 mai 2020 18:35   Fotbal intern
Ultima actualizare:

În plină criză financiară provocată de pandemia de coronavirus, patronul FCSB, Gigi Becali, visează iar la îmbogățire. El a declarat ieri că ar fi primit o ofertă de 15 milioane de euro pentru una dintre perlele sale, Dennis Man.

Chiar dacă valoarea de piață a lui Man este, conform celor de la transfermarkt.de, de 5 milioane de euro, Becali a declarat ieri la ProX că a primit o ofertă de trei ori mai mare! ”Eu am auzit că o echipă din Italia vrea să dea 15 milioane de euro pentru Man. Vrea să plătească în 3 rate. Le-am zis că aștept oferta oficială. Nu mai vorbesc până nu vine oferta la club. E o echipă mare. Mai mare decât Fiorentina. O echipă care se poate compara cu capitala”, a declarat Gigi Becali la Pro X.

Dacă respectiva intenție de transfer a italienilor se va concretiza, Dennis Man, jucătorul care va împlini 22 de ani la 26 august, va deveni cel mai scump fotbalist plecat din Liga 1 vreodată. Recordul e deținut acum de Stanciu, care în 2016 a plecat pe 9,8 milioane de euro la Anderlecht. Locul trei este ocupate tot de un fost jucător de la FCSB: Chiricheș, luat de Tottenham în 2013, pentru 9,5 milioane de euro. Al patrulea este Mitriță, care a plecat acum doi ani de la Universitatea Craiova la New York City pentru 8 milioane de euro, iar pe cinci este Gardoș, plecat în 2014 la Southampton, de la FCSB, pentru 6,8 milioane de euro. Pe poziția a șasea este un jucător care a fost la un moment dat, liderul clasamentului. E vorba de Cristi Săpunaru, dat în 2008 de Rapid la FC Porto pentru suma de 6 milioane de euro. Având însă în vedere ce însemnau atunci acei bani în fotbal și ce înseamnă acum, probabil că dacă tranzacția r fi avut loc 10 ani mai târziu, fundașul român ar fi costat în jur de 20 de milioane de euro.

Patronul FCSB și-a dezvăluit și tactica de negociere, una pe care nu o mai înțelege probabil nici el. Și l-a dat ca exemplu pe Florinel Coman, care a fost foarte aproape de a pleca la Orlando City în iarnă. „Vând tot, dar la prețurile care erau înainte. Dau tot. E o piață asta, piața spune ce se întâmplă. Am zis 20 de milioane de euro pe Coman, l-am lăsat la 10, acum poate o să zic 30”, a mărturisit omul de afaceri. Chiar înainte de startul pandemiei de coronavirus, patronul FCSB a avut o ofertă concretă pentru Coman din partea americanilor de la Orlando City. Ei oferiseră 9 milioane de euro, însă Becali a decis să forțeze nota și să le ceară această sumă pentru doar 60% din drepturile jucătorului. Spre surprinderea părții române, yankeii nu au mai dat nici un răspuns.

Cele mai scumpe transferuri din Liga 1

Loc Nume jucător    Echipă   Transfer la   An  Sumă

1     Nicolae Stanciu  FCSB     Anderlecht  2016     9,8

2     Vlad Chiricheş    FCSB     Tottenham  2013     9,5

3     Alex Mitriță Craiova New York City    2018     8

4     Florin Gardoş     FCSB     Southampton     2014     6,8

5     Cristian Săpunaru     Rapid    FC Porto      2008     6

6     Bogdan Stancu  FCSB     Galatasaray 2011     5,7

7     Ştefan Radu Dinamo Lazio     2008     5,4

8     Mirel Rădoi Steaua  Al-Hilal 2009     5

9     Gabi Torje   Dinamo Udinese 2011     4,9

10   Ionuţ Mazilu      Rapid    Dnepr   2008     4,2 milioane euro

Notă: Sumele sunt exprimate în milioane de euro

Mai multe