Olandezii nu l-au uitat pe Mihăiţă Neşu. Scene emoţionante la Utrecht

20 aprilie 2018 13:50   Fotbal intern
Ultima actualizare:

La şapte ani după accidentarea care l-a lăsat paralizat, fostul fotbalist a avut parte de o primire specială pe stadionul din Utrecht.

Joi seară, meciul Utrecht – Groningen (1-1) din campionatul Olandei a stat sub semnul revenirii lui Mihăiţă Neşu pe arena „Galgenwaard”. 20.000 de spectatori l-au ovaţionat în picioare pe românul care şi-a încheiat tragic cariera fotbalistică, în mai 2011, la un banal antrenament al celor de la FC Utrecht. Suporterii batavi i-au pregătit şi o supriză lui Neşu, la una dintre peluze fiind afişat un imens steag tricolor cu chipul lui Mihăiţă.

De asemenea, o parte din înacasările meciului au fost vărsate în conturile fundaţiei înfiinţate de fostul fotbalist, imobilizat acum într-un scaun cu rotile. În presa olandeză, „Bişonul” a dat detalii despre starea sa de sănătate. „Mâna dreaptă devine mai puternică, la fel şi umărul. Încet-încet, lucrurile devin mai bune. Unii muşchi sunt mai puternici, alţii rămân la fel, în timp ce unii sunt mai rău din cauza accidentării. Trag din greu pentru a mă recupera şi asta îmi dă putere”, a precizat Neşu.

Mai multe