Olăroiu de cinci stele

11 aprilie 2014 19:11   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cosmin Olăroiu scrie istorie. Antrenorul de 44 de ani a devenit campion pentru a treia oară consecutiv în Emiratele Arabe Unite, dar performanţa de acum cântăreşte cel mai mult fiindcă actualul său club nu mai cunoscuse supremaţia de cinci ani.

Al-Ahli a învins acasă pe Al Wasl (2-1) şi imediat pe teren s-a declanşat fiesta. Românul a fost purtat pe braţe de elevii săi, iar fanii s-au alăturat şi ei în hora bucuriei. Succesul a fost cu atât mai mare cu cât titlul a fost obţinut matematic cu trei etape înainte de final, iar bilanţul e fantastic: doar două înfrângeri în cele 23 de runde scurse până acum.

Tehnicianul cu salariu de şeic, cinci milioane de euro pe an, a ajuns astfel la al cincilea titlul din carieră: unul cu Steaua, unul cu Al-Hilal, două cu Al-Ain şi acum cu Al-Ahli, dar lista trofeelor sale însumează 11 pentru că se adaugă în palmares şi Cupe sau Supercupe, una dintre ele realizată tot cu Al-Ahli. În plus, el poate câştiga tot în acest sezon pentru că echipa s-a califcat şi-n finala Cupei Emiratelor (19 aprilie) şi-n ultimul act al Cupei Preşedintelui (18 mai), astfel că-n acest sezon poate aduce patru "piese" noi în vitrina clubului.

Mai multe