Olăroiu, eliminare dramatică de la Cupa Asiei

18 ianuarie 2015 14:20   Fotbal intern
Ultima actualizare:

După un eşec ghinionist, 0-1 cu China, şi o victorie categorică, 4-1 cu Coreea de Nord, Arabia Saudită avea nevoie de un punct în ultima partidă din faza grupelor, cea cu Uzbekistan, pentru a obţine calificarea în sferturi.

Din păcate, un joc care a început prost pentru echipa pregătită de Cosmin Olăroiu s-a terminat la fel de prost. Uzbecii au deschis scorul, încă din minutul 2, prin Rashidov, iar aproape imediat au trecut pe lângă 2-0. Cu un Olăroiu care a urmărit meciul în picioare, aproape în permanenţă, saudiţii au revenit în joc şi au dominat partida la toate capitolele. Răsplata a venit după pauză, atunci când Al-Sahlawi a egalat din penalty (60).

Din păcate pentru Oli, elevii săi au plătit preţul pentru oboseala fizică pe care românul a acuzat-o, încă de când a fost numit selecţioner pentru durata Cupei Asiei. Olăroiu ar fi vrut ca jucătorii convocaţi de el să nu joace în ultima etapă din Cupa Prinţului, în 2014, pentru a putea lucra la îmbunătăţirea formei lor fizice. Cererea sa a fost refuzată, iar efectele acestei oboseli s-au văzut în partida cu Uzbekistan. La 1-1, uzbecii, mai proaspeţi, au reuşit să puncteze de două ori, în minutele 71 şi 79 prin Shodiev, respective Rashidov.

S-a terminat 3-1 pentru Uzbekistan, care s-a calificat pentru a patra oară la rând în sferturile Cupei Asiei, acolo unde, de această dată, va întâlni câştigătoarea grupei A, Coreea de Sud.

Mai multe