Olăroiu poate fi campionul Asiei

20 noiembrie 2015 22:06   Fotbal intern
Ultima actualizare:

România are foarte mulţi antrenori peste hotare, dar puţini dintre ei sunt în prim-plan, cu performanţe notabile. Exceptându-l pe Mircea Lucescu, în Ucraina, doar Cosmin Olăroiu se mai evidenţiază, în ţările arabe. Iar sâmbătă (20 noiembrie) poate da cu adevărat lovitura.

Cosmin Olăroiu a câştigat în ultimii opt ani un titlu de campion al Arabiei Saudite, trei ale Emiratelor Arabe Unite, plus alte şapte cupe interne. Fie că a fost la Al-Hilal Riad, Al-Sadd Doha, Al-Ain Abu-Dhabi sau Al-Ahli Dubai, tehnicianul n-a reuşit totuşi să se strecoare spre fazele superioare ale competiţiilor continentale.

În acest an, Olăroiu şi-a făcut însă o miză supremă din atacarea Ligii Campionilor Asiei şi a mers şnur până în finală. În urmă cu două săptămâni, Al-Ahli a remizat la Dubai, scor 0-0, în turul ultimului act al competiţiei, în faţa chinezilor de la Guangzhou Evergrande.

Sâmbătă, de la ora 14.00, ora României, pe stadionul Tianhe, din cantonul-metropolă, Guangzhou, are loc manşa secundă, cu trofeul pe masă. Partida se anunţă infernală, mai ales că în faţă îi va fi Luis Felipe Scolari, antrenorul cu care Brazilia a câştigat ultimul titlu mondial, cel din 2002. Tehnicianul sud-american mizează pe o echipă de chinezi cu trei implanturi puternice din ţara sa natală: Paulinho, fost la Tottenham, Elkeson şi Rocardo Goulart, golgheterul competiţiei în acest sezon, cu opt reuşite.

Şi Olăroiu are însă secretele lui braziliene: atacantul Lima, dublu campion în Portugalia cu Benfica şi Everton Ribeiro. Dacă va câştiga trofeul, lucru foarte posibil după rezultatul bun din tur, Olăroiu s-ar alătura lui Anghel Iordănescu, singurul antrenor care a mai reuşit asta, în 2000 şi 2005, cu saudiţii de la Al-Hilal şi Al-Ain.

Mai multe