Vă riscaţi să marcaţi? Vezi blestemul românilor care au înscris în poarta ungurilor!

5 septembrie 2013 11:24   Fotbal intern
Ultima actualizare:

România va juca mâine cu Ungaria un meci crucial pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, 2014. Doar victoria ne ajută, iar pentru asta e clar, trebuie să marcăm măcar o dată şi să nu încasăm niciun gol.

Chiar dacă istoria e de partea noastră în această confruntare, există şi o parte sumbră a duelurilor România - Ungaria. Practic, majoritatea jucătorilor români care le-au perforat poarta, au fost urmăriţi apoi de ghinioane, iar alţii chiar de blesteme.

Lajos Sătmăreanu. E primul român care a marcat în poarta Ungariei, în 1972, culmea, acesta fiind chiar de origine maghiară. Sătmăreanu, ajuns acum la 69 de ani, a fost antrenor la copiii şi juniorii Stelei, dar a fost data afară de Gigi Becali în 2011. Acum duce greu şi antrenează o grupă de puşti într-un cartier bucureştean.

Nicolae Dobrin. "Gâscanul" a marcat într-un România - Ungaria 2-2, dar a avut apoi un destin tragic. Căzut în patima băuturii, Dobrin a murit în 2006, răpus de cancer, la vârsta de 60 de ani.

Alexandru Neagu. Fostul rapidist a marcat chiar două goluri în poarta ungurilor, ambele în 1972, dar şi el a avut o viaţă demnă de un film dramatic. Cel care până la Marius Niculae a fost golgheterul românilor în aceste confruntări a trăit în sărăcie, sub tribuna a II-a a stadionului Giuleşti şi a murit în aceleaşi condiţii mizere, în 2010, din cauza unei ciroze. Avea 61 de ani.

Adrian Ilie. Măcinat de accidentări, talentatul atacant care a înscris unul dintre golurile victoriei din 2009 a fost nevoit să se retragă prematur din activitate. Se ocupă acum de impresariat şi de afacerile sale private.

Viorel Moldovan. Reprezintă excepţia de la regulă. "Moldo" este retras din activitate, n-are probleme financiare, dar nici n-a reuşit ca antrenor. În această perioadă cochetează cu televiziunea.

Dorinel Munteanu. Şi el o excepţie în această analiză, "Munti", marcator şi el în victoria din 2009, o duce bine ca antrenor, în Rusia. În România a ajuns să câştige campionatul cu Oţelul Galaţi şi la naţională este jucătorul cu cele mai multe selecţii.

Marius Niculae. Este românul care a marcat de cele mai multe ori în poarta Ungariei de-a lungul timpului, mai exact trei goluri. Două au fost înscrie la Bucureşti, în victoria cu 2-0 din 2001, iar unul în acelaşi an, dar de această dată la victoria cu acelaşi scor de la Budapesta. Niculae a avut şi el parte de multe ghinioane, în special când a jucat în străinătate, iar în acest moment este lber de contract şi nu-şi găseşte echipă.

Tibi Ghioane. Singurul marcator al României în victoria din 2009, de la Budapesta, Ghioane a avut şi el un destin presărat cu drame. A fost devastat de moartea tatălui său, iar apoi a suferit un atac cerebral, în 2005, fapt care i-a încheiat cariera sa de jucător profesionist la Dinamo Kyev.

Adrian Mutu. "Briliantul" joacă încă fotbal, dar ghinionul său cel mai mare este relaţia cu selecţionerul Victor Piţurcă. Marcator în acel 2-2 din tur, Mutu n-a mai fost convocat şi pentru jocul de mâine, iar acest lucru l-a dezamăgit profound.

Alexandru Chipciu. Este celălalt marcator din jocul tur, dar nici pe el nu se poate conta mâine seară. Astra pentru că stelistul a avut un ghinion teribil şi s-a accidentat grav la derby-ul cu Dinamo, jucat la scurt timp după partida naţionalei din Ungaria. Mijlocaşul nu e refăcut nici în acest moment.

Data              Meci                               Marcatorii noştri22/03/13 Ungaria 2 - 2 România     Ad. Mutu, Al. Chipciu 12/08/09 Ungaria 0 - 1 România     T. Ghioane05/09/01 Ungaria 0 - 2 România     A. Ilie, M. Niculae02/06/01 România 2 - 0 Ungaria     M. Niculae (2)05/06/99 România 2 - 0 Ungaria     A. Ilie, D. Munteanu14/10/98 Ungaria 1 - 1 România     V. Moldovan 23/09/81 România 0 - 0 Ungaria13/05/81 Ungaria 1 - 0 România 17/05/72 Ungaria 2 - 1 România     A. Neagu13/05/72 România 2 - 2 Ungaria     N. Dobrin, Al. Neagu29/04/72 Ungaria 1 - 1 România     L. Sătmăreanu

Palmares:

11 Meciuri     4 Victorii      5 Egaluri    2 Înfrângeri  14 Goluri Marcate     9 Goluri Primite

Mai multe