Dinu, despre Piţurcă: «Este hohotul de râs al istoriei noastre!»

20 noiembrie 2013 9:55   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cornel Dinu este unul dintre cei mai mari contestatari ai actualului selecţioner şi n-a rămas dator nici după eliminarea României la baraj.

"Nu cred că asta ne e limita. Nu s-a dovedit decât întunericul din pregătirea de joc ofensiv a lui Piţurcă, lucru pe care l-am mai spus. A fost un haos total, n-am avut nicio ocazie, n-am înţeles nimic din jocul echipei, cu excepţia lui Hoban, care avea o zonă bună în teren. Grecia a fost o echipă omogenă cu jucători experimentaţi. S-a confirmat că un atacant bun, cum a fost Piţurcă, nu ştie să pregătească o echipă de atac", a spus Dinu la Digisport.

Tot el a continuat: "Este hohotul de râs al istoriei noastre fotbalistice. Eu aş fi jucat cu doi jucători mobili. Tănase nu ştia pe unde joacă, Maxim la fel. Stancu, săracul, a tras un singur şut pe poartă pe care portarul putea să-l scoată cu pieptul. Este dramatic! Le-a fost foarte uşor grecilor să joace agresiv, cu un marcaj zona bine gândit. Noi n-am dovedit niciun fel de premeditare, de la posesie la finalizare. Au fost nişte mingi lungi uşor de rezolvat de apărătorii greci. Nu avem jucători de valoare, dar putem alinia o echipă valoroasă dacă îi pregătim să se înţeleagă între ei. Au fost momente în care Tănase nu ştia pe unde e, Stancu n-a dat niciodat randament în bandă. Niculae a fost introdus dar nu ştia unde joacă, drept dovadă că s-a remarcat în jumătatea noastră de teren".

"Golul nostru a fost ceva între Zorba şi Mouskouri. N-am avut nicio fază premeditată, pregătită. Am văzut doar o pasă pe culoar în minutul 60, undeva spre Marica. În rest, haos total şi în afara stadionului şi în stadion"

Cornel Dinu, fost selecţioner

Mai multe