Ce grupă am ratat la Mondiale!

6 decembrie 2013 19:48   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Din păcate, şi actuala ediţie a Mondialului va avea loc fără echipa României. care, dacă s-ar fi calificat, ar fi avut soarta Greciei, una extrem de dulce. Elenii au căzut într-o grupă relativ uşoară, urmând să joace contra Columbiei, Coastei de Fildeş şi Japoniei.

Cea mai norocoasă echipă de la această tragere la sorţi a fost însă Franţa.

După ce a fost salvată de FIFA printr-o interpretare ciudată a regulamentului, să intre în urna celor mai slab cotate echipe, fosta campioană mondială a picat în probabil cea mai slabă grupă, alături de Elveţia, Ecuador şi Honduras. Primul meci al Mondialului va fi Brazilia - Croaţia, dar veştile nu sunt foarte bune pentru gazdele Mondialului. În optimile de finală, brazilienii vor juca, cel mai probabil, contra Spaniei sau Olandei!

Ghinion. Italia a fost ghinionista serii. Din cele 9 echipe europene aflate în grupa a patra înaintea tragerii la sorţi a fost trasă una care să intre în grupa a doua, cea a echipelor mai slab valorice. Peninsularii au avut ghinionul de a fi extraşi din urnă.

Ambasadori. Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial a fost făcută de cei opt „ambasadori" ai FIFA: Hurst, Ghiggia, Kempes, Cafu, Zidane, Matthaus, Cannavaro şi Hierro

Competiţie. Turneul final al Campionatului Mondial va avea loc pe 12 stadioane din tot atâtea oraşe braziliene, în perioada 12 iunie - 13 iulie 2014.

Mai multe