Liga ciudăţeniilor

12 decembrie 2013 15:25   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Faza de toamnă a Ligii Campionilor a luat sfârşit miercuri seara. Sita a cernut, iar în primăvară vom vedea duluri tur-retur între cele mai tari echipe de pe continent. Pentru cele din eşalonul secund a rămas Liga Europa, iar pentru cele din categoria Stelei, nimic. Iată cele mai importante realizări din faza grupelor.

Neymar a devenit primul fotbalist din lume care a reuşit un hat-trick atât în Copa Libertadores, cât şi în Liga Campionilor. Golurile au fost marcate într-un interval de doar 13 minute (44, 48, 58).

Xavi l-a depăşit la meciul cu Celtic pe Raul în topul jucătorilor spanioli cu cele mai multe meciuri în Europa. Catalanul a ajuns la 159 de partide jucate, a stabilit un record naţional şi mai are doar nouă meciuri până la recordul all time deţinut de Paolo Maldini.

Marţi şi miercuri s-au acordat nu mai puţin de nouă cartonaşe roşii în meciurile din Liga Campionilor, fapt care a bătut orice record de eliminări într-o singură rundă din faza grupelor.

Gonzalo Higuain, autorul primul gol în meciul Napoli – Arsenal, a izbucnit în plâns dupăratarea incredibilă a calificării cu Napoli

Germania are pentru prima dată în istoria ei patru echipe calificate în optimile Ligii Campionilor: Bayern, Leverkusen, Dortmund şi Schalke.

Zenit Sankt Petersburg a devenit prima echipă din istoria Ligii Campionilor care s-a calificat în optimi cu doar şase puncte adunate.

Napoli a devenit a doua echipă din istoria competiţiei care nu se califică în optimi deşi a adunat 12 puncte în faza grupelor. Doar PSG, în sezonul 1997-1998, a mai reuşit această contraperformanţă.

Steaua a bătut recordul negativ de 22 de meciuri la rând fără victorie în Liga Campionilor, deţinut de Spartak Moscova. Roş-albaştrii au acum 23 de eşecuri la rând.

Steaua este echipa care a înscris cele mai puţine goluri în această fază a grupelor Ligii Campionilor, doar două.

Mark Schwarzer, 41 de ani şi 66 de zile, a devenit cel mai bătrân jucător din istorie care debutează în Liga Campionilor. Portarul australian a fost titularizat de Mourinho în meciul cu Steaua, în detrimentul lui Petr Cech şi nu a luat gol.

Galatasaray este prima echipă din istoria Ligii Campionilor care se califică în optimi cu golaveraj negativ, -6. Turcii au înscris opt goluri şi au încasat 14.

Cristiano Ronaldo este primul jucător din istoria Ligii Campionilor care a reuşit să marcheze nouă goluri doar în faza grupelor.

Mai multe