Buzele tale, două petale... Laurenţiu Reghecampf şi Mihai Stoica s-au sărutat în văzul tuturor

22 decembrie 2013 16:37   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Trupa din Ghencea a mai bifat o performanţă în acest an. De fapt, "militarii" şi-au egalat recordul stabilit acum 25 de ani, în ediţia 1988 - 1989, când au terminat turul fără să cunoască gustul înfrângerii.

Atunci era pe bancă Anghel Iordănescu, acum e Reghe, care totuşi nu s-a putut bucura imediat după fluierul final alături de elevii săi. La faza premergătoare golului

Astrei, tehnicianul a solicitat un fault, dar nu a fost luat în seamă. Giurgiuvenii au condus pe tabelă, iar el s-a dezlănţuit. Şi-a aruncat legitimaţia de la gât şi a vrut să părăsească banca, fiind calmat cu greu de Meme. Însă, "fluieraşul" nu a fost de acord cu derapajul stelistului şi l-a trimis în tribune, antrenorul conformându-se după ce a protestat şi tras câteva înjurături. Astfel, mai bine de o repriză tehnicianul a stat în sectorul rezervat fanilor roş-albaştriilor.

Cei doi s-au apropiat tandru unul de altul

Însă, scena incredibilă acum intervine: Meme a fugit spre tribuna respectivă, Reghe a venit şi el lângă teren şi printre zăbrelele gardului ce-i despărţea, au închis ochii şi s-au sărutat pe gură. Camerele tv chiar au surprins şi un "Frăţiorul meu, te iubesc!". După egalul de la final, a urmat hora bucuriei în vestiar şi drumul spre casă.

Cu ochii închişi, s-au lăsat purtaţi de val

Dacă tot a venit vacanţa, oficialii, cei din staff-ul tehnic şi cel medical, dar şi rude ale lui Gigi Becali au petrecut într-un club bucureştean, însă jucătorii au lipsit. Şi aici, Meme şi Reghe, alături de soţia sa Anamaria şi copii, şi-au demonstrat puternica relaţie de prietenie, iar succesele din acest an au fost stropite cu şampanie din belşug. Abia după ora patru şi jumătate, "familia" roş-albastră a plecat spre case, iar formula se va reuni peste două săptămâni când se reia pregătirea.

Arbitrul Istvan Kovacs a fost criticat de oficialii roş-albaştrii pentru prestaţia sa din partida de la Giurgiu. "A arbitrat tendenţios. A măturat cu noi şi voi face un colaj cu fazele în care am fost dezavantajaţi. Piovaccari a fost lovit sălbatic cu cotul în figură de Yahaya, are nasul spart. Nu s-a dat nimic. Depunem memoriu, el a făcut tot ce a putut pentru ca echipa noastră să nu câştige", s-a plâns Meme Stoica. 

Elevii lui Reghecampf nu au cunoscut în acest sezon gustul înfrângerii în partidele din campionat. Ei au disputat 17 meciuri, iar bilanţul este excelent: 11 victorii şi două remize. Interesant este că prin aceste rezultate, roş-albaştrii şi-au egalat propriul record, echipa "militarilor" din ediţia 1988 - 1989 reuşind să nu cunoască eşecul în competiţia internă (bilanţ: 31 victorii, 3 remize).

Trupa de atunci, formată din jucători ca Dan Petrescu, Hagi, Ilie Dumitrescu, Lăcătuş sau Piţurcă şi condusă de Iordănescu, s-a declarat învinsă abia în finala Cupei Campionilor, contra celor de la AC Milan, 0-4. În sezonul 1991 - 1992 şi rivalii de la Dinamo au reuşit să nu cunoască eşecul pe tot parcursul ediţiei şi au devenit campioni, bilanţ: 21 de victorii şi 13 remize.

Mai multe