Eric al Arabiei

3 ianuarie 2014 15:55   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Eric de Oliveira a fost  desemnat cel mai bun străin din campionatul României în 2013, iar asta e pe cale să-i aducă şi un profit financiar extraordinar.

Brazilianul în vârstă de 28 de ani a declarat într-un interviu acordat ziarului Click! în urmă cu două luni că dorinţa sa cea mai mare este să prindă un contract în Asia, prin care să se realizeze financiar. După ce a impresionat în Liga I, dar şi în Liga Europa, unde a înscris câteva goluri de generic, visul lui Eric e pe cale să se împlinească.

Mijlocaşul lui Pandurii Târgu Jiu a fost ofertat de Al Ahli Jeddah, care le oferă gorjenilor un milion de euro şi fotbalistului un salariu de 40.000 de euro pe lună, adică de cinci ori mai mult decât câştigă în Liga I. La saudiţi este dorit de antrenorul Vitor Pereira, fostul tehnician al lui FC Porto, iar Eric e încântat de idee, mai ales că la echipă mai evoluează deja alţi trei brazilieni vorbitori de portugheză.

„Mi-ar plăcea să joc acolo, ştiu că sunt dorit, dar încă nu este nimic perfectat. Vedem zilele viitoare ce se va întâmpla", a afirmat Eric. Fotbalistul trebuie să aibă însă grijă pentru că Arabia Saudită este o ţară foarte strictă din punct de vedere religios, iar ieşirile în decor, petrecerile sau alcoolul sunt interzise. Asta a făcut ca Wesley Lopes, fostul jucător al lui FC Vaslui, să nu reziste la Al Hilal, iar fostul CFR-ist, Bastos, e ţinut ostatic la Al Nassr.

Data naşterii:  5 decembrie 1985Locul naşterii: Nova Iguacu (Brazilia) Cariera de sportiv: 

În ţara natală a jucat doar pentru Metropolitano, în ligile inferioareGaz Metan l-a adus în România în 2007, pentru 350.000 de euroPandurii l-a adus în 2013 de la Gaz Metan pentru 400.000 de euroEric a fost declarat de două ori cel mai bun străin din Liga I, în 2010 şi 2013

Mai multe