Chiricheş, jignit de englezi

5 ianuarie 2014 17:06   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Englezii nu s-au putut abţine şi au vorbit despre Vlad Chiricheş în contextul ridicării restricţiilor pe piaţa muncii din Anglia pentru imigranţii români.

Evoluţiile bune ale lui Chiricheş la Tottenham l-au adus pe fostul stelist în atenţia presei britanice. Printre laude şi critici, Vlad are parte şi de jigniri. Mai exact, fotbalistul a fost la începutul acestui an victima unor remarci nepotrivite făcute de comentatorii englezi, care şi-au amintit că românii au primit liber la muncă în Marea Britanie de la 1 ianuarie.

"Joacă destul de bine pentru un imigrant român", s-a auzit la televizor în timpul meciului de sâmbătă dintre Arsenal şi Tottenham (2-0), în care Chiricheş n-a avut cea mai bună evoluţie, gafând în câteva rânduri.

De asemenea, pe postul ITV, comentatorul Clive Tyldesley a caracterizat într-un mod stupid trofeul de "omul meciului" primit de Chiricheş în partida Manchester United - Tottenham (1-2), disputată chiar în prima zi a anului. "A fost ca un anunţ perfect pentru imigranţii români", a spus pe post Tyldesley, comentariu care a stârnit imediat controverse pe reţelele de socializare.

După runda a treia a FA Cup se poate concluziona fără probleme că această competiţie nu le prieşte românilor. Echipa lui Răzvan Raţ, West Ham United, a fost umilită de divizonara secundă, Nottingham Forest, scor 5-0, şi londonezii sunt şi ei eliminaţi din cursa pentru trofeu.

Din fericire, fundaşul român n-a fost pe teren şi nici pe banca de rezerve, astfel încât englezii nu mai pot da acum vina pe el, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Chiricheş. Pentru West Ham, înfrângerea era oarecum aşteptată, „Ciocănarii" aliniind o echipă de rezerve.

Nu numai Chiricheş a avut o zi proastă sâmbătă, în meciurile din Cupa Angliei. La Manchester City, Costel Pantilimon a revenit în poartă, dar n-a profitat de ocazie, gafând la golul primit de echipa sa în deplasarea de la Blackburn (1-1). La un corner, românul a respins în faţă o minge pe care o putea reţine uşor, iar gazdele au marcat. Din fericire pentru "Panti", eroarea sa n-a cauzat eliminarea lui City, cele două echipe urmînd să se mai întâlnească o dată, de această dată pe terenul "cetăţenilor".

Mai multe