Tată şi fiu, adversari pe teren

6 ianuarie 2014 16:56   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Duminica trecută a fost „război" în familia Rodgers. Aceasta pentru că seniorul Brendan, antrenor la Liverpool, l-a avut ca adversar pe fiul său Anton, jucător la modesta grupare de liga a treia Oldham.

Ca fotbalist sau antrenor, nu de multe ori ţi se oferă şansa de a evolua împotriva rudelor. Dueluri directe între fraţi s-au mai văzut, dar cele între tată şi fiu (unul pe bancă, celălalt în iarbă) sunt extrem de rare. O asemenea situaţie s-a petrecut la partida Liverpool - Oldham din Cupa Angliei, câştigată cu 2-0 de „cormorani".

Înaintea meciului, Brendan Rodgers (40 de ani), tehnicianul lui Liverpool, avea coşmaruri cu faptul că Liverpool va fi eliminată după o evoluţie de senzaţie a lui Anton Rodgers, nimeni altul decât fiul său de 20 de ani. Temerile lui Brendan n-au avut însă acoperire, şi din cauza faptului că Anton a fost introdus abia în minutul 83, când calificarea era decisă.

Sub acoperişul scorului de 2-0, Brendan a savurat clipa în care Anton a păşit pe legendarul „Anfield", în aplauzele publicului.

Anton Rodgers

La noi, cazul Rodgers a fost simţit pe propria piele în familiile Lucescu şi Grigoraş. Pe când era antrenor la Dinamo, şi apoi la Rapid, Mircea Lucescu s-a confruntat în mod direct cu fiul Răzvan, portar la acea vreme la Sportul. Venind mai spre timpurile actuale, tehnicianul Petre Grigoraş s-a întâlnit în două rânduri anul trecut cu fiul Alexandru din postura de rivali.

Mai multe