VIDEO Ploieştiul, la picioarele lui Adrian Mutu

14 ianuarie 2014 18:20   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Visul ploieştenilor a devenit realitate! Adrian Mutu este, cu acte, în regulă, jucătorul Petrolului, iar marţi a fost prezentat fanilor aşa cum doar în străinătate am mai văzut!

După exact 14 ani, Adrian Mutu a revenit în Liga 1. Şi a făcut-o în stil de mare campion, cu prezentare în stil occidental, în faţa a  10.000 de fani care au făcut o atmosferă incendiară în tribunele stadionului „Ilie Oană" din Ploieşti!

16.54: Mutu a ajuns la sediul clubului Petrolul

„Sunt foarte fericit că am reuşit să mă întorc acasă. Mă bucur că am venit la Petrolul, echipa de pe locul 2, care se luptă pentru câştigarea titlului. Sper să joc cât mai bine şi să răsplătesc încrederea oamenilor de aici", a spus Adrian Mutu, care va câştiga 25.000 de euro pe lună la Ploieşti şi va avea o primă de titlu de 500.000 de euro!

17.02: “Briliantul” a început prima conferinţă în calitate de jucător la Petrolul

18.16: Fotbalistul se pregăteşte să iasă pe gazon

La conferinţa de presă de dinaintea perzentării de pe stadion, Adrian Mutu a recunoscut că ideea sosirii sale la Ploieşti a înmugurit acum vreo patru luni. „Cosmin Contra mi-a propus să vin la Ploieşti. Prima dată a fost o glumă, dar apoi m-am gundit serios şi am început să urmăresc echipa. Sunt sincer, am venit să câştig trofee, nu să spun că e echipa mea de suflet", a mai spus el. „Briliantul" are şi un vis secret: acela de a reveni la naţională: „Doar prin evoluţiile mele pot ajunge la naţională. N-o să mă retrag niciodată de la naţională. Voi răspunde cu drag la convocări. Dacă nu vor veni, asta e, viaţa merge înainte".

18.17: Isteria s-a declanşat în tribunele arenei

Conferinţa de presă a fost urmată de o prezentare în stil occidental, pe gazon! 10.000 de oameni au aşteptat în tribună, cu sufletul la gură, întâlnirea cu cel care, de azi înainte, le este noul idol. Începută cu 17 minute mai târziu decât ora programată, pentru a ajunge la stadion şi antrenorul Cosmin Contra, revenit din vacanţă, ceremonia a fost o baie de mulţime pentru Mutu.

18.32: Mutu salută pentru ultima oară fanii

Îmbrăcat iniţial în echipamentul de joc al Petrolului, Briliantul, care a venit în România de la Miami, a fost biruit de frig - erau zero grade la ora la care a început prezentarea - aşa că rapid a luat bluza de tening pentru a nu risca vreo răceală.

A făcut turul stadionului, a şutat mingi în tribună şi, la final a răspuns scandărilor galeriei care înjura Steaua în modul deja cunoscut.

Azi, Adrian Mutu va efectua primul antrenament alături de noii săi coechipieri. Împreună cu el, la echipă se va prezenta şi Ianis Zicu, cel care va semna un contract pe un an şi jumătate cu Petrolul. Apoi, joi, ploieştenii vor pleca în primul stagiu de pregătire, în Turcia.

Cele două fiice ale fotbalistului vor învăţa la o şcoală internaţională

Apropierea lui Mutu de Capitală şi de viaţa de noapte agitată a Bucureştiului era considerată de fanii Petrolului drept principalul „pericol" care i-ar putea distrage atenţia „Briliantului". În ciuda acestui fapt, Mutu a ales să nu locuiască în Ploieşti, ci chiar în Bucureşti. La prima vedere, motivul este unul întemeiat. „Voi veni cu familia şi cu copiii. Ei încă nu ştiu limba română, aşa că trebuie să stăm undeva unde îi pot trimite la o şcoală internaţională", a declarat Mutu.

Aşadar, Adriana Lea (7 ani) şi Maya Vega (5 ani) sunt cele două fetiţe care l-au "deturnat" pe Mutu spre Bucureşti. Ambele s-au născut în Italia, la Florenţa, în perioada în care Mutu a îmbrăcat tricoul Fiorentinei. Cum nici soţia Consuelo nu e româncă, ci din Republica Dominicană, în casa lui Mutu s-a vorbit până acum în special limba italiană, româna fiind trecută la capitolul "şi altele".

Adrian Mutu s-a născut la data de 8 ianuarie 1979 în comuna Călineşti, din judeţul Argeş. A început fotbalul la Piteşti, la juniorii lui FC Argeş, şi după doar doi ani la prima echipă a fost transferat de Dinamo. "Câinii" au fost rampa lui de lansare spre fotbalul mare, Inter fiind cea care l-a achiziţionat la doar 20 de ani. În Italia s-a plimbat pe la şase echipe, dar vârful său a fost la Parma, în sezonul 2002-2003, după care a plecat la Chelsea. A fost de două ori în carieră depistat că a consumat substanţe interzise.

Mai multe