Craiova şi Rapid se îndreaptă spre desfiinţare

22 ianuarie 2014 15:53   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti s-au declarat cele mai persecutate cluburi din Liga I când una a fost dezafiliată, iar cealaltă retrogradată pe motive tangenţiale fotbalului. Şi poate aşa a şi fost la acel moment, doar că acum demonstrează că nu pot rezista sub nici o formă.

Ambele echipe par alcătuite din oameni care s-au chinuit să scape de nişte asasinate, doar pentru a se sinucide câteva luni mai târziu. Pentru că niciuna nu face faţă financiar nici măcar în Liga a II-a, acolo unde li s-a permis să joace, cu atât mai puţin în primul eşalon. Oltenii n-au unde să se antreneze, aşa că antrenorul Napoli a amânat reunirea.

„Jucătorii erau pregătiţi să vină la vizita medicală luni, 20 ianuarie, dar i-am sunat şi le-am comunicat să mai stea acasă. Ce să fac cu ei dacă n-avem unde să ne pregătim?", a spus italianul.

În Giuleşti, lucrurile stau cam la fel. Jucătorii n-au mai fost plătiţi şi au ales ca formă de protest greva. Dacă cei de la Craiova s-ar antrena, dar n-au unde, feroviarii au unde, dar nu vor până nu-şi vor primi o parte din restanţe.

„E posibil să nu se plece nici în Antalya dacă nu-şi vor primi o parte din bani", a declarat antrenorul Viorel Moldovan. Pentru Craiova urmează desfiinţarea, dacă Mititelu nu face urgent rost de bani, iar pentru Rapid falimentul, pentru că în aceste condiţii, planul de reorganizare n-are cum să fie aprobat de Tribunal, pe 14 februarie.

Pentru aceste echipe fanion lucrurile merg rău, dar nu acelaşi lucru se poate spune şi despre clona CS U Craiova, înfiinţată de primarul Lia Olguţa Vasilescu. Cealaltă echipă din Bănie a transferat jucători cu state vechi în Liga I, pe salarii de 10.000 €, cum nici în Liga 1 nu mai găseşti. Varga, de exemplu, a primit şi 150.000 € primă de instalare.

Mai multe