Impresarul lui Ronaldo şi Mourinho îl duce pe Olăroiu în Europa

23 ianuarie 2014 8:59   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cel mai tare impresar din lume, portughezul Jorge Mendes, şi-a trimis oamenii la Dubai pentru a-i propune antrenorului român o colaborare.

Cosmin Olăroiu a părăsit fotbalul european în 2007, când a lăsat Steaua pentru a semna cu Al-Hilal (Arabia Saudită). De atunci, cu excepţia unei perioade de o lună şi jumătate în 2011, atunci când a revenit la Steaua şi a câştigat Cupa României, Oli a lucrat la Al-Sadd (Qatar), Al-Ain (Emirate), iar acum e la Al-Ahli.

Mulţi oameni din fotbalul românesc au spus că tehnicianul de 44 de ani ar fi trebuit să plece de mult din zona arabă, pentru a încerca să-şi facă un nume în Europa. Oferte au existat, de la Monaco (în 2008), Grenoble sau Galatasaray, însă, de fiecare dată, Oli a spus pas. El a considerat că nu merită să preia formaţii aflate în criză, existând riscul să strice cota pe care şi-a construit-o în Asia.

Poate pleca în vară

Cele nouă trofee pe care fostul tehnician al Stelei le-a cucerit din 2008 până acum l-au adus în atenţia celebrului impresar portughez, Jorge Mendes. Recent, acesta şi-a trimis oamenii la Dubai, propunându-i românului o colaborare. Cum Oli are deja un impresar care îl reprezintă în zona arabă, el le-a transmis oamenilor lui Mendes că e deschis unei colaborări cu ei, însă numai pentru zona europeană.

Părţile au convenit să se revadă la sfârşitul sezonului, atunci când Oli poate părăsi Orientul Mijlociu după şapte ani pentru a reveni în Europa.

5 milioane de euro e salariul anual al lui Cosmin Olăroiu la Al-Ahli Dubai, formaţie cu care are contract până în 2016.

Mai multe