Albert Streit, cu Porsche în liga a 4-a

1 februarie 2014 17:06   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Născut la Bucureşti, mijlocaşul Albert Streit (33 de ani) continuă să fie un personaj aparte în fotbalul german, în ciuda faptului că între timp a ajuns să joace în divizia a patra.

În urmă cu şapte-opt ani, Albert Streit făcea furori în Bundesliga, era propus de presă în naţionala Germaniei şi intrase în vizorul selecţionerului Victor Piţurcă pentru o naturalizare.

Fire nonconformistă, Streit n-a stat departe de scandaluri, reuşind „performanţa" de a da cu piciorul unei cariere la cel mai înalt nivel. Trecut pe la echipe mari, precum Frankfurt, Wolfsburg, FC Köln, Schalke şi Hamburg, bucureşteanul Albert a călcat deseori pe bec, intrând în conflicte deschise ori cu antrenorii ori cu coechipierii (la Hamburg, s-a bătut la antrenament cu actualul internaţional german Jerome Boateng, iar la Schalke s-a certat rău cu tehnicianul Felix Magath).

La începutul lui 2014, Streit a apărut încă o dată în prim-plan. După ce a schimbat echipa, trecând de la Victoria Köln la concitadina Fortuna (ambele în liga a patra), mijlocaşul de 33 de ani s-a prezentat la reunire într-o maşină luxoasă, marca Porsche, care i-a lăsat mască pe noii săi colegi. Întrebat dacă acest gest este sau nu unul provocator, Streit a răspuns: "Eu nu mai joc fotbal pentru bani, ci din plăcere. Nu mă interesează ce spun alţii. Dacă veneam cu o bicicletă sau cu o maşină mică, s-ar fi spus că sunt falit".

La primul meci oficial pentru Fortuna Köln, disputat în urmă cu o săptămână, Albert Streit a marcat de două ori, contribuind decisiv la victoria cu 3-1 a echipei sale, în deplasare, cu Alemannia Aachen.

Mai multe