Românii s-au făcut de râs în Liga Europa

21 februarie 2014 18:40   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Dnipro n-a avut nevoie de Alexandru Vlad, Tottenham nu s-a putut baza pe Chiricheş, Lazăr şi Radu Ştefan au fost învinşi acasă, Bourceanu s-a făcut de râs la Torino, iar Lucescu a scos doar un egal în Cehia. Performerul serii a fost Cosmin Moţi, care a dat lovitura pe Olimpico din Roma.

Balul a fost început de Alexandru Vlad şi Chiricheş, care n-au făcut parte din echipele lui Dnipro, respectiv Tottenham, în victoria surprinzătoare, 1-0, a ucrainenilor.

Apoi, Bourceanu, fostul căpitan al Stelei, a fost titular la Trabzonspor în deplasarea de la Juventus, dar a fost ridiculizat de câteva ori de Pirlo şi a fost înlocuit în mintul 67 al înfrângerii cu 2-0.  PAOK-ul lui Lazăr a pierdut şi el meciul de la Salonic, cu Benfica, scor 0-1.

Românul a fost titular şi a avut o mare ocazie de gol. A fost schimbat în minutul 82, când i-a lăsat locul atacantului Salpingidis pentru un iureş de final care n-a adus însă egalarea.

Surprinzător, nici Şahtiorul lui Lucescu n-a câştigat partida aparent facilă de la Plzen, echipă antrenată de fostul tehnician al lui Poli Timişpoara, Duşan Uhrin jr. A obţinut doar un 1-1. Cel mai atractiv meci din punct de vedere al implicării românilor a fost Lazio - Ludogoretz. Radu Ştefan, la italieni, şi Moţi, la bulgari, ambii foşti dinamovişti, ambii integralişti, s-au bătut pentru a-şi lua o opţiune importantă de calificare. A câştigat Moţi, scor 1-0.

Mai multe