Situaţia lui Pistorius se complică

3 martie 2014 20:32   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Procesul secolului în sportul mondial, cel la finalul căruia cel mai cunoscut atlet paralim­­pic din lume ar putea primi 25 de ani închisoare, a început ieri, la Pretoria.

Pistorius (27 de ani) e acuzat de crimă cu premeditare după ce, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, a împuşcat-o mortal, în baie, pe iubita lui, prezentatoarea TV şi fotomodelul Reeva Steenkamp (29 de ani). Chiar dacă sportivul s-a declarat nevinovat, norii negri s-au abătut asupra lui. Căci, se pare, înainte de a-şi împuşca iubita, el a chinuit-o!

O vecină care a depus mărturie în proces a afirmat, că a auzit o femeie ţipând după ajutor la ora la care campionul paralim­­pic şi-a împuşcat iubita: „Imediat după ora 03.00 dimineaţa, am fost trezită de urletele teribile ale unei femei. Ea cerea ajutor", a mărturisit Michelle Burger. Ea a mai spus că urletele se auzeau în tot cartierul: „Soţul meu s-a dus pe balcon. Am auzit din nou urlete. Era mai rău ca înainte. Ea era foarte, foarte speriată. Am ştiut că s-a întâmplat ceva îngrozitor", a declarat Michelle Burger.

Ea a mai spus că a auzit patru focuri de armă, ceea ce corespunde cu numărul focurilor trase de Pistorius în uşa închisă a toaletei. „A fost o pauză mai lungă între prima împuşcătură şi a doua decât între a doua împuşcătură şi celelalte două", a mai spus Burger.

În seara de 13-14 februarie 2013, Oscar Pistorius şi-a împuşcat mortal iubita, pe Reeva Steenkamp, în apartamentul în care locuiau împreună. Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie. Totuşi, tot mai multe probe susţin acuzaţiile procurorilor, şi anume că a avut loc o crimă cu premeditare.

Mai multe