Oţelul, gaură de 4 milioane €

23 noiembrie 2011 17:32   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Oţelul Galaţi a rămas fără punct câştigat în Liga Campionilor, după 2-3 cu FC Basel şi riscă să devină prima echipă din România care nu este în stare să scoată nici măcar un rezultat de egalitate.

Campioana României mai are de jucat un singur meci, în deplasare cu Benfica (7 decembrie), acolo unde foarte puţine formaţii reuşesc să câştige, aşa că are şanse foarte mari să încheie cu zero puncte.

Asta după ce, la începutul sezonului, gălăţenii îşi propuseseră să depăşească performanţa Unirii Urziceni din 2009/2010.

„Vreau ca Oţelul să depăşească recordul Urziceniului, care a făcut opt puncte în Ligă. Vreau să obţinem nouă puncte în grupă", a spus atunci Dorinel Munteanu.

Acum, „Munti" a dat-o la întors şi spune că nu este deranjat de faptul că echipa sa nu a făcut nici un punct.

„Cel puţin am participat şi am avut momente bune. Marii investitori vorbesc, iar noi am ajuns aici fără investiţii (...) N-am obţinut nici un punct, şi? Eu sunt foarte mulţumit. Avem conturile pline şi vom face achiziţii", a afirmat tehnicianul gălăţenilor.

În ultimul timp şi Steaua a fost aproape de o astfel de ruşine. În sezoanele 2007-2008 şi 2008-2009, roş-albaştrii au încheiat faza grupelor cu câte un punct după ce au remizat cu Slavia Praga (1-1), respectiv Fiorentina (0-0).

Oţelul nu stă chiar foarte bine nici la partea financiară. Deşi îşi propuneau să strângă cel puţin 17 milioane de euro, gălăţenii vor trebui să se mulţumească cu mai puţin.

Motivul? În primul rând, prezenţa slabă a spectatorilor la meciurile jucate pe Arena Naţională. Dacă la partida cu Manchester United au fost 20.000 de oameni, la jocul de marţi, cu FC Basel, în tribune nu au fost prezenţi mai mult de 4.000 de spectatori.

În aceste condiţii, clubul nu a scos mai mult de 800.000 de euro din vânzarea biletelor. La această sumă se mai adugă încă 7,2 milioane de euro pentru intrarea în grupe şi probabil încă vreo cinci milioane de euro din market-pool. Această valoare va fi cunoscută, cu exactitate, abia după ce se încheie Liga Campionilor.

Mai multe