Ovidiu Haţegan e "mort"! Nord-irlandezii l-au făcut PRAF pe arbitrul român

10 noiembrie 2017 11:01   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Centralul arădean Ovidiu Haţegan trece prin cel mai complicat moment al carierei, arbitrul român fiind acuzat de influenţarea rezultatului meciului Irlanda de Nord - Elveţia (0-1), manşa tur a barajului pentru Cupa Mondială de anul viitor.

În minutul 58, la scorul de 0-0, elveţianul Shaqiri a şutat spre poarta gazdelor, iar mingea l-a lovit în umăr pe fundaşul nord-irlandez Corry Evans.

Aflat în apropiere, Ovidiu Haţegan a luat o decizie şocantă, arătând punctul cu var. Elveţienii au marcat astfel un gol care se poate dovedi decisiv pentru calificarea la Campionatul Mondial din Rusia.

Inevitabil, Haţegan a fost luat în primire de nord-irlandezi, care l-au ciuruit după meci. "E uluitor cum a putut să ia o asemenea decizie. Era la şase metri de fază, nimeni în faţa lui. Mă gândeam că a fluierat un fault sau un ofsaid. Nimeni de pe stadion n-a văzut penalty. Chiar şi elveţienii au fost surprinşi", a declarat selecţionerul Michael O'Neill.

Mai mult decât atât, Haţegan i-a dat galben lui Evans, care va fi suspendat pentru meciul retur de duminică. "Cum poţi să sancţionezi un jucător pentru asta?", a completat O'Neill.

Arbitrul român n-a scăpat nici de furia fanilor nord-irlandezi, care au refulat pe reţelele de socializare.

Pe Internet au apărut mai multe fotografii trucate cu Haţegan, în care i-au fost puşi nişte bani în mână sau în care i-au fost ataşate o pereche de ochelari şi un baston de care se folosesc orbii.

De asemenea, un alt suporter nord-irlandez a postat o fotografie cu pagina de Wikipedia a lui Haţegan, completată cu data morţii: 9 noiembrie 2017, Belfast, Irlanda de Nord.

Mai multe