Ovidiu Hoban, în mijlocul atentatelor din Israel

19 octombrie 2015 23:31   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Conflictul dintre evrei şi palestinieni escaladează din nou în Ţara Sfântă, musulmanii iniţiind o serie de atentate teroriste. Ultimul, comis duminică seara în sudul Israelului, a fost văzut şi trăit pe viu de fotbalistul nostru, Ovidiu Hoban, legitimat la echipa din Beer Sheva.

Ovidiu Hoban a părăsit Petrolul Ploieşti în septembrie 2014 şi a ales ca destinaţie o zonă foarte periculoasă din Orientul Apropiat. Mijlocaşul în vârstă de 32 de ani a respins toate sfaturile precaute şi a mers pe mâna oficialilor din Israel, care l-au asigurat că în Beer Sheva e linişte. Şi timp de un an n-a fost nicio problemă, în ciuda faptului că oraşul e situat la doar 40 de kilometri de celebra Fâşie Gaza, controlată de grupările Hamas şi Fatah. Duminică, la câţiva paşi de locuinţa lui Hoban s-a dezlănţuit însă iadul. 

Un terorist palestinian venit tocmai de la Ierusalim a înjunghiat mortal un poliţist evreu şi cu arma acestuia a deschis focul la întâmplare, ucigând încă o persoană şi rănind alte câteva. În cele din urmă, teroristul a fost şi el omorât de forţele de ordine. 

„Am văzut ambulanţele şi cu toţii ne-am speriat. E regretabil că s-a întâmplat asta, dar avem încredere că totul va reveni la normal. Nimeni nu se lasă înfrânt de un astfel de atentat. A doua zi mi-am dus copiii la grădiniţă normal”, a declarat Hoban, pentru gsp.ro. 

Eroul tricolorilor din meciul cu Finlanda mai are un an de contract cu israelienii şi, luni seară (19 octombrie), a jucat cu Hapoel Beer Sheva în deplasare, la Beitar Ierusalim. Echipa românului a pierdut cu 1-3.

Click! spune

Violenţele istorice dintre israelieni şi palestinieni au explodat în ultimele luni după ce un grup de tineri musulmani a răpit şi ucis un copil evreu, iar evreii s-au răzbunat în acelaşi fel sângeros. În Tel-Aviv şi Ierusalim s-au produs de curând mai multe atacuri asupra poliţiştilor israelieni. Palestinienii acuză Israelul de cruzime şi exces de zel, în condiţiile în care nimeni n-a fost arestat, toţi atacatorii fiind împuşcaţi pe loc.

Mai multe