Pădureanu, ajutat cu bani de Gino

5 martie 2016 21:09   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Jean Pădureanu a condus zeci de ani clubul Gloria Bistriţa, fiind recordman la capitolul longevitate în fotbalul românesc. Acum, după ce a fost închis în urma “Dosarului Transferurilor”, a rămas şi fără casă, şi-n plus e grav bolnav. Dar Gino Iorgulescu, omul care se ocupă de destinele Ligii I, îi va oferi un ajutor substanţial.

Pădureanu e unul dintre cei opt oameni de fotbal condamnaţi în “Dosarul Transferurilor”. A fost închis în martie 2014, având de ispăşit trei ani şi patru luni de închisoare. Totuşi, în vara trecută a fost eliberat condiţionat, având sănătatea şubredă: probleme cardiace, diabet şi Alzheimer.

Însă acasă nu s-a liniştit fiindcă a avut de plătit despăgubiri de 328.440 de lei, prejudiciu de pe urma transferurilor dubioase efectuate în tinereţe, la care s-au adăugat şi cheltuieli de judecată de 65.000 de lei. âŞi-a dat apartamentul din Bucureşti, dar pentru a recupera datoria,  Fiscul i-a scos la vânzare şi locuinţa din Bistriţa, acolo unde stătea de-o viaţă. Mai mult, i s-a pus poprire pe pensie, una de 2.000 de lei lunar.

Rămas pe drumuri, a fost salvat de o nepoată. Femeia, care a beneficiat de ajutorul “Lordului” în tinereţe, i-a întors acum favorul. A devenit recent moştenitoarea unei averi importante şi a cumpărat casa respectivă, dar în contract a specificat că Pădureanu va locui acolo gratis toată viaţa. 

Cu un acoperiş deasupra capului, se punea totuşi problema existenţei, din 1.000 de lei rămaşi, mare parte ducându-se pe medicamente. Interesându-se de situaţia lui Pădureanu, cei de la LPF au luat în calcul să-l ajute. Preşedintele Gino Iorgulescu a decis să-i ofere o sumă de bani la anumite intervale.

Uită tot ce e nou,dar mai bea un şpriţ

O zi obişnuită din viaţa lui Jean Pădureanu e petrecută în compania vechilor prieteni. Ei îl vizitează des, mai ales că un bolnav de Alzheimer uită lucruri esenţiale şi atunci e bine să fie “verificat” la intervale scurte. Interesant e că-n discuţiile lor despre fotbal, “Lordul” arată o memorie de invidiat, dar dacă e întrebat despre un eveniment urmărit la televizor cu doar câteva ore în urmă, el nu-şi mai aduce aminte absolut nimic. Orele lungi de vorbă sunt “stropite” şi cu câte o sticlă de vin, Pădureanu servind uneori un pahar.   

Mai multe