Pantilimon, la un pas să-şi omoare adversarul

9 ianuarie 2017 20:17   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Costel Pantilimon a devenit şi la Watford jucător doar de Cupe, aşa cum era la Manchester City, iar sâmbătă a bifat un astfel de meci. Partida câştigată cu 2-0 de ai lui putea să se încheie însă tragic.

Internaţionalul român înalt de 2,02 metri este un colos în Anglia, toată lumea ferindu-se de contacte fizice directe cu „Gulliver”. Luke Varney, atacantul în vârstă de 34 de ani al lui Burton Albion, a ignorat însă acest aspect, în disperarea de a o egala pe Watford în meciul din primul tur al FA Cup. În minutul 70 al jocului de pe Vicarage Road, acesta a urmărit neatent un balon centrat înalt, iar din păcate pentru el, Pantilimon a făcut la fel. Românul nu şi-a menajat adversarul şi a ieşit cu genunchiul sus, aşa cum fac portarii pentru a se proteja. 

Impactul a fost devastator pentru Varney, care a primit lovitura nepregătit, direct în abdomen. Atacantul lui Burton s-a prăbuşit apoi fără suflare pe gazon şi Pantilimon a sesizat imediat gravitatea situaţiei. A făcut gesturi disperate echipelor medicale, care au intrat pe gazon inclusiv cu tubul de oxigen pregătit. Aveau nevoie pentru că Varney nu putea respira. După ce a fost stabilizat, jucătorul oaspeţilor a fost transportat de urgenţă la spital şi e suspect de multiple coaste rupte. „Pantilimon n-are nici o vină, amândoi urmăreau balonul, nimeni n-a încercat să-și accidenteze rivalul. Pur și simplu, s-a întâmplat”, a declarat Nigel Clough, managerul lui Burton și fiul celebrului Brian Clough. Pantilimon a jucat 3 meciuri în acest sezon la Watford.

Mai multe