Pantilimon şi-a pierdut locul la Sunderland

30 decembrie 2015 22:06   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Costel Pantilimon, la Sunderland era alături de Ciprian Tătăruşanu, la Fiorentina, şi Răzvan Raţ, la Rayo Vallecano, al treilea român de bază la o echipă din ligile tari ale Europei. De săptămâna trecută au rămas doar doi pentru că „Gulliver” nu se află în graţiile noului său antrenor.

Sam Allardyce a fost văzut de şefii „Pisicilor negre” drept omul providenţial pentru salvarea echipei de la retrogradare. Astfel, acesta şi-a intrat în rol imediat şi a operat foarte multe modificări în primul 11, dând totul peste cap. Uneia dintre aceste modificări i-a fost victimă Costel Pantilimon, care a trebuit să ia loc pe bancă după un an şi o lună, rezerva lui, Vito Mannone, intrând în poartă contra lui Manchester City, de Boxing Day. Ziariştii au spus atunci că probabil Allardyce a vrut să-l menajeze pe român, doar că, din păcate pentru noi, s-a adeverit scenariul cel mei pesimist, acela că britanicul îl preferă pe italian. Şi a spus-o destul de răspicat, argumentând alegerea făcută.

 A fost scos din poartă după un an şi o lună

”Nu văd ce a făcut Vito greșit. Avem un portar care a fost jucătorul anului nu cu mult timp în urmă și, în acest moment, aveam nevoie să-l pun în poartă și să-l întreb: Poți fi eroul și să aperi tot, pentru a obține meciurile fără gol primit de care avem atâta nevoie? Uitați-vă la Butland. Nu găsesc un exemplu mai bun decât el în acest moment. Ați văzut de câte ori paradele lui au salvat meciurile, păstrând scorul 0-0, pentru ca în final Stoke să câștige cu 1-0. Toată lumea îl laudă pe cel care înscrie golul victoriei, dar Butland a fost cel care i-a ajutat să câștige. Avem nevoie și noi de asta de la portarul nostru. Uneori, trebuie să fie el eroul”, a fost reproşul voalat al lui Allardyce la adresa internaţionalului nostru. Culmea e că acum chiar n-are dreptate, Pantilimon fiind al doilea portar ca parade salvatoare după Butland. Sunderland e însă penultima în Premier League şi are oricum şanse mici să evite retrogradarea.

Mai multe