Pep Guardiola (Barcelona): ”Mai am un an de contract și-l voi onora”

28 mai 2011 1:03   Fotbal intern
Ultima actualizare:

La doi ani după finala din 2009, Barcelona și Manchester United luptă din nou, astăzi, la Londra, pentru titlul de campioană a Europei. Și, firește, catalanii doresc să repete succesul de atunci. Antrenorul Pep Guardiola susține că prezența în această finală este consecința ”efortului considerabil” depus de protejații săi și se declară mândru că a ajuns din nou la acest nivel.

Prezent ieri, la conferința de presă de pe stadionul Wembley, Guardiola a negat că va părăsi echipa în această vară: ”Este un enorm privilegiu să antrenezi pe Barcelona. Îmi rămâne un an de contract și doresc să-l onorez. Acum mă gândesc numai la finală. Trebuie să jucăm mai bine decât am făcut-o la Roma (n.r. - în urmă cu doi ani, când catalanii s-au impus cu 2-0). Trebuie să fim mult mai rapizi în circulația balonului. Dacă noi vom juca la fel ca în 2009 nu va fi suficient”.

Carlos Puyol a spus despre Guardiola că este ”cel mai bun antrenor din lume” și, după părerea lui, va rămâne la echipă. Iar portarul Victor Valdes l-a completat: ”Din dragoste pentru Barcelona, el trebuie să rămână!”.

Mai multe