Petre le-a adus 8,5 milioane € «câinilor»

30 mai 2014 22:46   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Actualul antrenor secund al lui Dinamo II şi totodată scouter pentru roş-albi şi-a „transferat" toţi colegii de cameră la cluburi puternice din Europa, Păcurar fiind singura excepţie.

Simbolul „câinilor", Florentin Petre, devenise un fel de talisman pentru coechipieri. Fostul mijlocaş a evoluat timp de 18 ani pentru Dinamo şi de-a lungul timpului, majoritatea colegilor săi de cameră au prins contracte bănoase în străinătate.

„Chiar mă gândeam mai demult că mi-am «transferat» toţi colegii de cameră... Marica, Păcurar, Pulhac... Odată glumeam cu Alex Păcurar şi-i spuneam că el a fost singurul jucător «dat» de mine pe plan intern", povesteşte Petre.

Însă, lista celor care au împărţit camera cu "Piticul" în cantonamente este mult mai lungă şi conţine nume sonore: Mutu, Zicu, Marius Niculae, toţi fotbalişti pe care Dinamo a încasat milioane de dolari, moneda în care se efectuau transferurile în urmă cu zece ani.

Totuşi, dacă pentru colegi săi a fost un bun "impresar", pentru el lucrurile nu au mers cum şi-a dorit şi a plecat din "Ştefan cel Mare" târziu, abia la 30 de ani, atunci când a semnat cu ŢSKA Sofia. "În ultima perioadă am stat singur în cameră", a explicat Petre modalitatea prin care a reuşit să prindă şi el un contract în străinătate.

Mai multe